• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Adana'da nar hasadı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İmamoğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, meyveciliği geliştirmedeki yayım çalışmalarıyla Ağzıkaraca, Ufacıkören, Malıhıdırlı ve Uluçınar mahallerinde tesis edilen Hicaz çeşidi nar bahçeleri ile 2014 yılı üretim sezonunda yaklaşık 2 bin 300 alandan tahmini 8 bin 500 ton ürün hasat edilmesini beklendiğini belirtti.

İmamoğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumali Koca, üretilen meyvelerin İhracata yönelik olduğu ve ürün hasadının başladığı belirtti. Koca, “Dünyanın en çok nar ihraç eden ülkeleri arasında yer alan ülkemiz için mevcut yetiştiricilik bölgemizi nar yetiştiriciliğinde ki önemli konumuna destek sağlayacaktır. Ayrıca İlçe Müdürlüğümüz tarafından bölgedeki meyveciliği geliştirme konusunda yapılan çalışmaları devam ediyor.  İlçemizde özellikle toprak PH değeri 7,5’in üzerinde olan meyve bahçelerinde deneme amaçlı uygulama yaptığımız meyve bahçelerinde olumlu sonuçlar elde edildi.”dedi.

Hasatla ilgili de açıklama yapan Koca, “İlçemiz Ağzıkaraca köyü üreticilerinden İsmail Tezcan‘a ait 60 dekar nar ve narenciye(30+30) bahçesinde demastrasyon amaçlı olarak yapmış olduğumuz uygulama olumlu sonuçlar verdi. Damlama sulama sistemi ile beraber uyguladığımız CO2 uygulamasında meyve büyüklüğünde artış ve albeni (renk) parlaklığı gözlendi. Üründe 980 gram ağırlığına ulaşan nar meyvesi tespit edildi. 60 dekar için, 2 bin 500 TL maliyeti olan 10 ton CO2 kullanıldı.”diye konuştu. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir