• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Cami ve Kur`an yakmalar kabul edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – IŞİD’in Kobani’ye girmesinin ardından PKK/HDP çeteleri tarafından başlatılan sokak eylemlerinde Allah’ın evleri olan camiler ile yüce kitabımız Kur’an-ı kerimlerin yakıldığına dikkat çeken Din Görevlileri Derneği (Din Bir Der)Başkanı Mehmet Cengiz, kutsallara yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek tepki gösterdi.

PKK/HDP çetelerinin Kobani bahanesiyle sokaklara çıkıp birçok esnaf ve mütedeyyin kişilere saldırdığını ifade eden Cengiz, “Camilere bomba atılarak yakıldı. Eylemciler Kur’an-ı kerimleri de yaktılar.”dedi.

İslam dinine savaş açıldığını belirten Cengiz, “İslami ve siyasi bir oluşum olan HÜDA PAR mensupları ile diğer Müslüman kardeşlerimizden 40’a yakın insan öldürülmüştür. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

İnsanın malı, canı ve mabedinin dokunulmaz olduğunu vurgulayan Cengiz, “Camilere saldırı yapanlar insan değil, barbardırlar. Dış güçlerin maşalarıdırlar. Dini olmayanlar, Marksist oluşumlar; gözü dönmüş, freni patlamış araba gibi her tarafa çarpıyorlar. Her tarafı yıkan, yakan, insanın canına kıyan bu baltacılara bu zemini hazırlayan, dokunmayan ve seyredenleri de kınıyorum. Bu baltacıların yaptıklarını, İslami kesimden yapanlar olsaydı rejim tarafından idam edilirlerdi. ” ifadelerini kullandı.

İslam coğrafyasında milyonlarca insan katledilirken ses çıkarmayanların, Kobani meselesinde ikiyüzlü davrandığını ifade eden Cengiz, “Ne Kobani`de ne de başka yerde insanlar ölmesin, zulüm görmesin, bu bizim ilkemizdir. Bu olaylar gösteriyor ki batıl dava uğruna çalışanlar, davalarında samimimi gözükürken eski mücahitler yeni müteahhitler; Harun gibi gelenler, sonradan Karun gibi olanlar sınıfta kalmıştır”dedi.  (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir