• DOLAR 34.24
  • EURO 37.556
  • ALTIN 2871.527
  • ...
SON DAKİKA
İstanbul`da Kudüs rüzgarı esti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mirasımız Derneği tarafından Feshane Kültür Merkezi`nde "Mirasımız Tehlikede" isimli bir program düzenlendi. Filistin`den gelen Kudüs eski Müftüsü İkrime Sabri ile Kemal Hatip, AK Parti Milletvekili Gürsoy Erol ve STK temsilcileri programın konukları arasında yer aldılar. İngiltere`de bulunan Şeyh Raid Salah İngiliz hükümetinin izin vermemesi nedeniyle programa katılamadı.

2 bin aşkın insanın katıldığı program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Kudüs`te yaşananları anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

KUDÜS`TE NÖBET TUTMA SIRASI BİZDE

Programın açılış konuşmasını yapan Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, dernek olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Demirci, Kudüs`te yıllarca nöbet tutan Onbaşı Hasan`ın hikayesini anlattıktan sonra "Ecdadımız nasıl Kudüs`te nöbet tuttuysa biz de öyle nöbet tutmalıyız. Peygamberimiz Kudüs`e gitmeye teşvik etmiştir sahabeleri. Kudüs`e yağ gönderelim Mescid-i Aksa`nın kandilleri sönmesin şeklinde hadisi şerifi vardır.  Kudüs etrafı mübarek kılınan bir beldedir. Bir çok hadis ve ayeti kerime Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın mübarekliğine ve bereketinden bahsediyor" şeklinde konuştu.

Şeyh İkrime Sabri konuşmasında "Size Kudüs`te bulunan kardeşlerimin selamlarını getirdim. Kudüs`te bulunan kardeşleriniz Allah`a ve size verdikleri sözü tutmak için nöbet tutmaya devam ediyorlar" dedi.

İSRAİL`İN YAHUDİ DEDİĞİ 300 ESER BİZİM ESERİMİZ

Sabri, şunları söyledi: "Bizler de sizler de aynı davaya hizmet ediyoruz. Dinimize, mukaddesatımıza sahip çıkmak için ortak bir mücadele vermek zorundayız. Müslümanlar için kutsal kabul edilen 3 mescit vardır. Bunlar Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa`dır. Her üç mescit de Müslümanlar için kutsaldır. Yahudiler Kudüs`teki İslam eserlerini bir bir yok etmek, izlerini silmek ve köklerini kurutmak istiyorlar. Bir yıl önce İslam`a ait olan 300 eserin kendilerine ait olduğunu iddia ettiler. Filistin Alimler Birliği 300 eserin Müslümanlara ait olduğunu ispat etmek için bir konferans yapmaya hazırlanıyor. Saldırganların saldırıları ne kadar sürerse sürsün bizim haklarımızı gasp etlerimize müsaade etmeyeceğiz. Ecdadımızın bize emanet ettiği bu mukaddes emanetlere ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaya devam edeceğiz."

İkrime Sabri, "Türkiye ve Tayyip Erdoğan`a cesur duruşundan dolayı, Filistin davasına omuz verdiklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye`nin bu duruşu çok önemli ve değerlidir. Diğer Arap ülkelerinin de aynı duruşu bekliyoruz" dedi.

"KUDÜS`ÜN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN DUA EDİYORUM"

AK Parti Milletvekili Gürsoy Erol ise konuşmasında "Hak-Batıl mücadelesi devam ediyor. Hakkı hiçbir zaman ortan kaldıramazlar. Bizler hak için varız. Kudüs ve diğer sıkıntı yaşanan coğrafyalar için dua ediyorum. Zulümleri kaldırma adına bu toplantılar çok önemli. Sizler STK olarak bizler siyasetçi olarak nerede bir haksızlık ve hukuksuzluk varsa bunu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bugün Sayın Başbakanımızın yaptığı budur. Gerekli Siyonistlerin gerekse kapitalistlerin yaptıklarına karşı dik duracağız, nerede bir zalim varsa onun karşısında duracağız ve nerede bir mazlum varsa onun yanında olacağız. Bizler gayretli ve samimi olursak Allahın yardımı bizimledir. İnanıyorum ki sadece Kudüs değil tüm dünya bu zulümlerden kurtulacaktır. Ama ne zaman biz sonuna kadar mücadele edersek, güçlü olursak o zaman bu olur bu" diye konuştu.

Filistin liderlerinden Kemal Hatip de konuşmasına Türkiye halkına teşekkür ederek başladı. Ve Başbakan Tayyip Erdoğan`ı Filistin için göstermiş olduğu gayretli çalışmalardan dolayı takdir etti. Hatip,  "Biz Filistinliler, bütün Müslümanlar ve bütün Araplar Recep Tayyip Erdoğan`ı başbakan olarak görüyoruz. Onun dik duruşu ve cesareti umutlarımızı artırıyor" şeklinde konuştu.

KUBBET-US SAHRA`YA YASİNİ SULTAN ABDÜLHAMİT YAZDIRDI

Osmanlı sultanlarının Kudüs`ü adeta yeniden inşa ettiklerini ifade eden Kemal Hatip, kutsal beldenin korunması için şehrin etrafına 4 km.lik surun Sultan Süleyman`ın emriyle yapıldığını belirtti. Sultan Abdülhamit`in de Kudüs üzerinde titrediğini anlatan Hatip, "Kubbet-üs Sahra`ya en son halini 1909 yılında Sultan Abdülhamit verdi. Üzerine Sultanın isteği üzerine Yasin süresi yazılmıştır. Bu şahane eser Sultan Abdülhamit`in bir hatırasıdır. Bize düşen şimdi onların bıraktığı emanetlere sahip çıkmaktır. Osmanlı Sultanları her zaman Kudüs`e ayrı bir hassasiyet gösterdiler. Onlar Kudüs`ü sadece Filistinlilerin bir sorunu olarak görmediler. Kudüs ve Filistin tüm ümmetin meselesidir" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Kudüs gezisi için kuralar çekildi. Seyircilerin içerisinden 5 kişi Kudüs`e gitme hakkı kazandı. Program Grup Genç`in Türkçe-Arapça şarkılar söylediği konserle sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir