• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Dindarları hedef almak bunların niyetini gösteriyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Son zamanlarda meydana gelen olaylarla ilgili açıklamada bulunan Eğitim Bir- Sen Bingöl şube başkanı Yunus Kava, halkın, oynanmak istenen oyunun farkında olduğunu söyledi.

Bu çatışma ve gerilim ortamının Kobani ve benzer yerlerdeki mazlumiyetlerin gündemden düşmesine yol açtığını belirten Kava, “Kamuoyu oluşturma adına yapılacak tüm demokratik gösteri ve eylemler meşru ve yasaldır. Fakat yapılan eylemlerin meşruiyet sınırını aşması ve şiddete dönüşmesi hele hele ölümlere sebebiyet vermesi asla kabul edilemez. Okulların, Sağlık ocaklarının, kütüphanelerin yanında vatandaşlara ait evlerin, işyerleri ve araçlarının yakılmasını ve yıkılmasını demokratik bir tepki olarak algılamamız mümkün değildir.” diye konuştu.

“Dindar insanımız hedef alınmıştır”
Hedefte olanların dindar insanlar olmasının, yaşanan olaylara bambaşka bir anlam kattığına dikkat çeken Kava, IŞİD`in Kobani kuşatmasını bahane ederek dindar insanları açıkça hedef göstermenin malum odakların niyetini ortaya koyduğunu belirtti.

Kava, “Eğitim-Bir-Sen olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyor. Milletimizin ülkemizde terör ve şiddetin hâkim kılınmasına dönük planları da bertaraf edeceğine yürekten inanıyor, bugün direnmenin bize düşen adının sağduyumuzu korumak ve oyuna gelmemek olduğu inancıyla bütün tahriklere rağmen bu oyunu bozmamız gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Kava son olarak, Bingöl Emniyet Müdürü Yardımcısı ve bir başkomiserin hayatını kaybettiği saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yaralılara acil şifalar diledi.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir