• DOLAR 34.218
  • EURO 37.238
  • ALTIN 2947.82
  • ...
PKK yandaşları Kur`an-ı Kerim yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - HDP’nin çağrısıyla sokaklara inen PKK/HDP yandaşlarının oluşturdukları tahribatın bilançosu ortaya çıkmaya başladı. PKK yandaşlarının saldırıları sonucu onlarca insan katledilirken, mütedeyyin kişilere ait ev ve işyerleri de kundaklandı.

Diyarbakır’ın çeşitli yerlerinde saldırılar yapan PKK yandaşları, bazı bankalar, alışveriş merkezleri ve araçları tahrip ederek kullanılamaz hale getirdi.

PKK yandaşlarının Kayapınar ilçesinde önce yağmalayıp daha sonra kundakları bir alışveriş merkezinde yanan Kur`an-ı Kerimler kullanılamaz hale geldi.

Yaşanan olaylara tepki gösteren Rıdvan Ergin adındaki esnaf, Kürtlerin hakkını savunduklarını iddia eden kişilerin, Kürtlere zarar verdiğini söyledi.

“Böyle insanlık olmaz”
Diyarbakır’daki gösteriler nedeniyle yaklaşık 5 gün boyunca işyerini açamadığını ifade eden Ergin, “Olayların yaşandığı günlerde 2 gün dükkânın içinde kaldım. Dükkânımı korumaya çalışıyordum. Eve gidemiyordum. Evimin huzuru kalmamıştı. Sürekli biber gazı kokusunu alıyorduk. Olaylar sırasında dükkânları zarar gören esnaf arkadaşlarım var. İki esnaf arkadaşımın dükkânını yağmalayıp, molotof kokteylleri ile yaktılar. Böyle insanlık olmaz. Bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Hep Kürt ve Kürt haklarından bahsediyorlar ama dindar Kürtlere zulmediyorlar. İşyerlerini dağıtıyor, dükkânları yağmalıyor ve insanlara saldırıyorlar. Bunların yaptıkları savunma değil, Kürtleri sömürmedir.” dedi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir