• DOLAR 34.267
  • EURO 37.605
  • ALTIN 2883.442
  • ...
`İfade Özgürlüğü Olmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kısa adı Mazlum Der olan `İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Batman şubesi, `Mevsimlik İşçiler`den sonra bir çarpıcı rapor daha hazırladı. Batman şubesi tarafından genel merkez adına hazırlanan `İfade ve Toplu Eylem Özgürlüklerinin İhlali Hakkında Araştırma-İnceleme Raporu`, Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal tarafından İstanbul şubede hafta sonunda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Son yıllarda İlimizde yapılan kitlesel basın açıklamaları ve toplu gösterilerle ilgili olarak haklarında dava açılan, aralarında halen cezaevinde bulunan Belediye Başkanı Nejdet Atalay`ın da bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcisi ile avukat ve gazetecilerin de bulunduğu mağdurların değerlendirmelerinin de yer aldığı raporun önsözü Genel Başkan Ünsal tarafından yazıldı. Batman Şube Başkanı Murat Çiçek`in kapsamlı değerlendirmelerinin yer aldığı raporun kitap haline getirileceği belirtildi.

Ünsal`dan Batman Şubesine Teşekkür
Batman şubesinin raporunu İstanbul`da basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayan Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Batman şubesine teşekkür etti. Basın toplantısında konuşan Ünsal, "Bir devlet kurulduğu ilk yılların olağanüstü koşullarındaki davranışlarını 80 yıl sonra da gösteriyor ise ya kuruluş felsefesinde bir sorun vardır ya yöneticilerinin hukukla arası hoş değildir ya da her ikisidir. Yani her halükarda meşruiyet sorununu aşılabilmiş değildir." dedi

Mazlum Der Batman Şubesi`nin bu harika çalışması zor kullanımı açısından aynı olan ama zoru hangi kriterlere göre kullandığına bağlı olarak adı devlet veya çete olabilen bu aşkın mekanizmanın devlet haysiyetine sahip olabilmesi için yapması gerekenleri, ifade özgürlüğünün en temel kullanım şekillerinden olan toplu eylem özgürlükleri ve siyaset yapma hakkı özelinde birinci el tanıkların ifadeleri ve gözlemlerine dayalı olarak ortaya koyduğunu ifade eden Ünsal, "Avukat Murat Çiçek şahsında Batman Şube çalışanlarını tebrik ediyorum. Tanıklıklarını esirgemeyen ve böylelikle güzel bir çalışmaya katkıda bulunan tutuklulara ve diğerlerine teşekkür ediyorum. Çözüm önerilerini yetki sahiplerinin dikkatine sunarken, çağrımızı bir kez daha yüksek sesle ortaya koyuyoruz: Seçim sizin, ya devlet olacaksınız ya çete." Şeklinde konuştu. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir