• DOLAR 34.281
  • EURO 37.621
  • ALTIN 2885.341
  • ...
Örtü Yasağının Dayatılması Zorbalıktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 212. Hafta basın açıklamasını Kayalıpark Meydanında yaptı. Okunan basın açıklamasında emperyalist güçlerin Müslüman coğrafyalarındaki emellerine ve ilköğretim öğrencilerine yapılan başörtüsü zulmüne değinildi.

Emperyalist İştah Gün Geçtikçe Artmakta
Emperyalist güçlerin her gün kendisine yeni bir sömürü alanı aramakta olduğu belirtilen açıklamada, Emperyalist iştahın gün geçtikçe artmakta kendisine yeni sömürü ve semiri alanları aramakta olduğu belirilerek şu ifadeler kullanıldı: "Doymak bilmez iştahını Afganistan, Irak,Somali ve benzeri yerlerle tatmin edemeyen emperyalistler dünyada sömürü alanı olmayan bir tek metre kare yer bırakmaya niyetli gibi görünmektedirler.
Ortadoğu da meydana gelen şiddet ve ülkemizin bazı yerlerinde olan çatışmalar emperyalizmin İslam coğrafyası üzerinde ki emellerinden kaynaklanmaktadır. Bölge sürekli bir kaos içerisinde bulunsun terör ve şiddet olayları artsın ki emperyalist Amerika ve en kanlı terör örgütü İsrail varlıklarını devam ettirebilsinler ve hegomanyalarını daha da güçlendirebilsinler. Müslüman halklara küçük coğrafyalarda büyük hayal imkânları verip onların esas büyük hedeflerini hayale dönüştürmektedirler. Bilinmelidir ki halkların kardeşliği ve halklı talepleri ancak İslam`la ve İslam`ın ana esaslarla mümkündür. Bölgesel ve evrensel barış ancak İslam`ın kaynaştırıcı ve bütünleyici harcıyla mümkündür."

Örtü yasağının Dayatılması Baskıyı ve Zorbalığı Katmerlemek Demektir
İlköğretim çağındaki çocuklarımıza dayatılan örtü yasağının baskı ve zorbalık olduğuna değinilen açıklamada, "İslam`ın sorgulanamaz ve yasaklanamaz - ki her emri böyledir- emirlerinden olan başörtüsü pek çok İslami değer gibi bugün hala ülkemizde yasaktır. Başta zorunlu ilköğretimler ve liselerin tamamında ve üniversitelerin belirli bir kısmında kamusal alanda, çalışma alanında yasak olmaya devam etmektedir." denildi.

"Milyonlarca çocuğun zorunlu olarak okutulduğu çocuklarımıza tercih imkânlarının bile bırakılmadığı buluğ yaşlarında onlara örtü yasağının dayatılması baskıyı ve zorbalığı katmerlemek demektir." denilen açıklama şu şekilde sürdürüldü:
"Hem mecburi eğitim yapacaksın hem de onların dinleri gereği olan örtülerini yasaklayacaksın ya da bu yasakları devam ettireceksin üstüne üstlük dünyaya halk ve özgürlükler mesajı verirken…
Başörtüsü yasağı diğer halk ve özgürlükler alanlarına getirilen yasaklar gibi bir an önce pazarlıksız ve koşulsuz olarak kaldırılmalı Allahın emirleri hiçbir şekilde yasaklanmamalı ve bu yasaklar inatla uygulamaya devam etmemelidir. Allahın emirlerini yasaklamanın hiçbir mazereti olamaz.
Müslüman halklar özgürlüklerini talep etmek hususunda ne bir dış güce nede yerli bir zalime umut beslememelidirler. Haklarını dilenerek değil direnerek elde etmeyi öğrenmeli çeşitli mazeretleri terk edip tevhid ve adalet ilkelerine bağlı bir direniş göstermelidirler."

Emrullah Araz - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir