• DOLAR 34.239
  • EURO 37.296
  • ALTIN 2945.51
  • ...
Baydemir, Yangına Su Dökmek Yerine Körükledi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP`nin yaptığı çağrı üzerine PKK’lilerin düzenlediği yüzün üzerindeki saldırılarda 6 üyesini şehid veren HÜDA PAR, bu kez sağduyu olduğu zannedilen HDP’li Osman Baydemir tarafından hedef gösterildi.

Yangına Su Dökmek Yerine, Körükledi!

T24 sitesinden Hasan Cemal’e açıklamalarda bulunan Baydemir, yangına körükle giderek, “Muhtemel provokasyonlarla karşı karşıyayız. Uzun zamandır neredeyse ilk kez. Şunun altını çizin. HÜDA-PAR ile HDP-PKK ilk defa sokak çatışmasına giriyor. HÜDA-PAR AKP’nin sokaktaki sopası gibi… AKP, HÜDA-PAR’ı Kürdistan’ın IŞİD’i olarak sahaya sürmek istiyor. PKK tabanına şunu demek istiyor: ‘1990’ları hatırla! Artık sokak sadece senin değildir!” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında AK Parti’yi HDP ile HÜDA PAR’ı çatıştırmak istemekle suçlayan Baydemir, “AKP, iki yerel dinamiği, dindar ve laik dinamikleri birbirine kırdırmaya yöneliyor. Bir bakıma İrlanda’da Protestanlarla Katoliklerin bir zamanlar yaşadıkları savaş gibi… Bu son derece tehlikeli oyunu boşa çıkarmak zorundayız. Dindar-laik kesim arasındaki HÜDA-PAR/PKK kavgası mutlaka durdurulmalıdır. Bu kavga sadece IŞİD’e, sadece AKP’ye yarayacaktır.” iddialarını dillendirdi.

PKK’yi aklamak için HÜDA PAR’a yapılan saldırıyı devletin yaptığını öne süren Baydemir, “Bu son birkaç gün içinde HÜDA PAR’a yönelik ilk saldırılar, devlet orijinli saldırılardır! Yine HÜDA PAR içinden de, HDP-DBP’ye yönelik saldırılar da devlet orijinlidir! Yani bir güç önce HÜDA PAR’a saldırdı. Hemen arkasından bu güç diğer tarafa saldırdı ve sonra aradan çekildi. Bunun üzerine iki taraf birbiriyle çatışmaya başladı. Sadece Diyarbakır’da değil, bütün Kürdistan’da yaşanan budur.” şeklinde komplo teorileriyle kamuoyunu yanıltmaya çalıştı.

“Çok Acil Bir Mesele”

PKK cenahından Hasan Cemal ile konuşan bir diğer isim ise Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) eş başkanı Hatip Dicle oldu. Baydemir’e nazaran daha itidalli bir dil kullanan DTK eş başkanı Dicle, HÜDA PAR ile yaşanmakta olan gerilim konusunu ‘çok acil bir mesele’ olarak niteleyerek, şunları kaydetti: “Ateşe bir an önce su dökelim ve diyalog geliştirelim. Sayın Öcalan da son gece yarısı mesajında HÜDA PAR’la diyalog kurulmasını ve çatışmanın mutlaka önlenmesini istedi.” (Hürseda Haber)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir