• DOLAR 34.198
  • EURO 37.501
  • ALTIN 2886.188
  • ...
HÜDA PAR Şehit ailelerini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan, aralarında Molla Vahdettin ve Molla Abdulkudüs Yalçın’ın da bulunduğu bir heyet, PKK/HDP yandaşları tarafından vahşice katledilenlerin ailelerine ziyaretlerde bulundu.

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Vahdettin, Hüseyin Dakak’ın evine yapılan ziyarette, “PKK vahşeti Myanmar’da putlara tapanların müslümanlara saldırıları gibidir. Marksizm insanların beynini canavarlaştırıyor, onları vahşileştiriyor. Öyle vahşi olmuşlar ki müslümanı önce şehit ediyorlar, sonra da kafasını eziyorlar. Üstlerine araba sürüyorlar, ardından da bedenlerini yakıyorlar.” diye açıklamalarda bulundu.

Kürtlerin Müslüman, müşfik ve misafirperver bir millet olduğunu belirten Molla Abdulkudüs Yalçın ise “Gençliğin bir kısmını sarhoş, canavar, hırsız, din ve namus düşmanı yaptılar. Sonra da onları bu halkın arasına gönderdiler ve müslümanları bu şekilde alçakça katlettiler. Ölüm haktır ve hepimiz ölüm ehliyiz. Hz. Nuh gibi 1000 yıl yaşasak da bir gün yaşasak da yine öleceğiz. Bu dünya kimseye kalmıyor. Fakat mühim olan ölümden sonra ki yaşamdır. Elbette ki biz hüzünleneceğiz ve üzüleceğiz. Allah’a şükürler olsun ki bu kardeşlerimize şahadeti nasip eyledi. Allah hepimize ve haseten şehit ailelerine sabırlar nasip eylesin. Allah-u Teâlâ gazabını da bu kardeşlerimizin katillerine versin ve onları helak etsin.” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Akıbet müminlerindir. O müminler zan etmesinler ki, Allah onlardan gafildir”

Köy-Der saldırısında şehit olan bir Turan Yavaş’ın evine geçen ve burada da konuşan Molla Vahdettin, “Allah Teâlâ Kuranı Kerim’de akıbet müminlerindir. O müminler zan etmesinler ki, Allah onlardan gafildir. Onların azabını gözlerinin yuvalarından fırlayacağı o güne erteliyor.” dedi.

Lice de seçimden sonra Darakol köyünü basıp HÜDA PAR’a oy verdiler diye kadınları tarayarak katletmeye kalkıştıklarını hatırlatan Molla Vahdettin, “İnsan bu kadar da vahşi ve haddini aşamaz. Bir yandan Kürtlerin hakkından söz ediyorlar, diğer yandan da Müslüman Kürtleri katlediyorlar. Zaman gösterdi ki bu örgüt, bu mazlum halkın iyiliğini istemiyor. Son birkaç günde bunu açık şekilde gördük. Bu halkın evlerini, iş yerlerini, arabalarını yaktılar-yıktılar ve mahzunları vahşice katlettiler. Akıl sahibi olanlar bunu açık şekilde görmelidir.” deyip konuşmasını sonlandırdı.

Şehit Turan Yavaş’ın evinde de bir konuşma yapan Molla Abdulkudüs Yalçın, “Şehitlerimiz İslam ümmeti için bir iftihardır. Onların şahadetleriyle 100 binlerce insan uyanıyor ve davaya sarılıyor. Bu büyük şehitlik iftiharı bize ve şehit ailelerine yeterdir. Fakat yüreklerimiz yine de yanıyor ve Allah-u Teâlâ da ona göre bize hayır ve hasenat yazıyor. Bizim buna isyan etmememiz lazım,  Allah-u Teâlâ bizi bu hayır ve bereketten uzak tutmasın. Allah onların yerini cennet kılsın ve bizleri bu kardeşlerimizin şefaatlerinden mahrum etmesin” dedi.

HÜDA PAR heyeti daha sonra Şehit Hasan Gökgöz ve Yasin Börü’nün ailesini ziyaret etti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir