• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Bizi diri diri yakmak istediler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, Artuklu İlçe Başkanı İsmail Çevik ve parti yöneticilerinden oluşan heyet, Kızıltepe ilçesinde PKK’lilerin silahlı saldırısı sonucu yaralanan Ramazan Karaca’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldı.

“İnsaniyetlerini kaybetmişler”

Olay anını anlatarak “Acaba bu insanlar insaniyetlerini mi kaybetmiş?” diye soran yaralı Karaca, “HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Binası’nın içerisindeydik, bir anda pencerelerden taşlar gelmeye başladı. Yapmayın diye bağırdık, ama dinlemiyorlardı. Çok kalabalıktılar, her taraftan taşlar geliyorlar. Ellerinde Molotof vardı, binayı yakmaya çalışıyorlar. Bizi diri diri yakmaya niyetlenmişlerdir. Bunu fark edince bize attıkları taşları onlara atmaya başladık. Bu şekilde onları engellemeye çalışıyorduk.” dedi.

“Taş menzilinden çıktığımızda silah kullandılar”

Binanın içinde çıkacak olası yangından kendilerini korumak için binanın çatısına çıktıklarını ifade eden Karaca, “Binanın çatısına çıktıktan sonra taşları bize yetişmediği için bu sefer silahlarını çıkardılar. Basına yansıyan fotoğraflarda görüldüğü gibi pompalı tüfekle bize ateş etmeye başladılar. İlk açılan ateşte ben ve birkaç kişinin yaralandık. Tabi tüm bunlar 2 saatten fazla sürdü.” 

“Defalarca polisi aradık, saatlerce bekletildim”  

Göğsüne isabet edilen kurşun ile yaralandığını hatırlatan Karaca, bunun üzerine defalarca aradıkları polisi tekrar aradıklarını ve ambulans talebinde bulunduklarını söyledi. Karaca sözlerine şöyle devam etti: “Bana ilk müdahaleyi arkadaşlarım yaptı, daha sonra ambulansı bekledik. Çok kalabalık oldukları için aşağı inemiyorduk, zaten polis de gelmiyordu. Defalarca polis arandı, yetkililer arandı, ancak yolların kapatıldığı bahanesiyle olay yerine gelinemediğini ifade ediyorlardı. Saatler sonra polis ve asker geldi. Aşağı indirildim, ancak yolların kapalı olduğu gerekçesiyle 2 saat araçta da bekletildim. Tabi bu sırada kan kaybetmeye devam ediyor. Neyse ki saatler sonra hastaneye yetiştirildim. Şuan her gün tetkikler yapılıyor, ancak kan durmuyor. Eğer kan durmazsa ameliyata alacaklar beni…”

“Kur’an-ı Kerim’e ve Peygamberimize hakaret ettiler”

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, Kızıltepe İlçe Teşkilat binalarına uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 8 üyelerinin yaralandığını hatırlatarak, parti üyelerine ait 14 işyerinin de yakılarak tahrip edildiği söyledi. Akman, “Bir üyemizin işyeri tahrip ve yağma edilirken Kur’an’ı Kerim’ler yerlere atıldı. Kur’an’ı Kerim’leri necis ayakları ile tekmelemişler ve o necis dilleri ile ‘Bu Kur’an bizleri geri bırakmış.’ diyerek ‘Peygamberimiz Apo’ deyip Peygamberimize hakaretlerde bulundular.” dedi.

“Bu vahşetten başka bir şey değil”

Yaşananları vahşet olarak değerlendirerek PKK ve HDP çeteleri tarafından Diyarbakır’da hunharca katledilen şehitlerin şehadetlerini tebrik eden Akman, yaralı üyelerine de Allah’tan acil şifalar diledi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir