• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Halkın malına ve canına kast ederek Kobani`ye destek olunamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, HDP`nin sokağa inme çağrısının ardından sokağa inen PKK/HDP yandaşlarının çıkardığı olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Şeker, halkın malına ve canına kast ederek Kobani`ye destek olunamayacağını vurguladı.

Şeker, kinin, nefretin, acımasızlığın kol gezdiği bir ortam oluşturmak hedefiyle sokak eylemlerine tevessül edilmesinin, Kobani`de durumu daha da kötüleştirmek dışında bir sonuç doğurmayacağını söyledi.

“Bu süreçte herkese görev düşüyor”
Terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucularının tuzağına düşmemek adına herkese önemli görevler görevi düştüğünü belirten Şeker, “Milletimize bu kapsamda sağduyulu olmak düşerken; devletimize düşen ise şiddet ortamı çabalarını bertaraf etmek, milletin buna dair kaygılarını gidermek, bütün toplumu kucaklayan, ülkenin huzur ve barış ortamını devam ettirecek dili hakim kılarak, gereken tedbirleri gecikmeksizin almaktır. Bireysel söylem ve tavırların, fevri davranışların her fırsatı değerlendirmek için pusuda bekleyenlerin ekmeğine yağ süreceği unutulmamalı, ülkeye ve millete dönük bu kirli operasyona ortak bir dille cevap verilmelidir.

Bu noktada özellikle siyasi aktörlere ve medya kuruluşlarına büyük bir sorumluluk düşüyor. Mevcut gerilim ortamına dair açıklama ve haberlerde ajitasyona kapalı, şiddeti körükleyecek kavramlardan uzak, sağduyuyu öne çıkaran bir dil ve anlayış siyasete ve medyaya hakim olmalıdır. Bu anlamda ırkçı, provakatif, dışlayıcı, ötekileştirici dil terk edilmeli, öfkeyi ve sertliği tırmandıran görsellerden ve söylemlerden titizlikle uzak durulmalıdır. Kobani`de IŞID`in, Suriye`de Esed`in zulmünün son bulması ve mazlumlara destek olunması çabalarını destekliyoruz.”  (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir