• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Ceyhan'da ev otomobilleri ateşe verdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - HDP'nin sokağa inme çağrısının ardından olay çıkaran PKK/HDP yandaşları, Ceyhan'da halka saldırarak bazı ev ve otomobilleri molotoflarla ateşe verdi.

Akşam saatlerinde Küçükkırım, Altıocak ve Belediyeevleri mahallelerinde olay çıkaran PKK/HDP'li grup, yol üzerinde ateş yakarak, bazı ev ve otomobillere molotof kokteyli attı.

Mahallenin ortasında kime ait olduğu bilinmeyen 2 aracı kundaklayan grup, IŞİD yanlısı olduğu iddiasıyla bazı vatandaşların evlerini de ateşe verdi. Evi ve işyeri ciddi manada zarar gören Mustafa Eker (baba) ve Muhammed Eker (oğlu) saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Saldırgan grup mahallede bulunan bir işyerine Molotof attıktan sonra işyerini yağmalayıp kaçtı.

Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Zaman zaman polise pompalı tüfekle ateş açan gruba, polis TOMA ve panzer ile müdahale edildi.

Mahalleyi savaş alanına çeviren grup, polis ve jandarma lojmanlarına yönelince lojmandakiler tahliye edildi. Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, olası saldırılara karşı nöbet noktalarındaki nöbetçilerin sayısını arttırırken polise çelik yelek giyilmesi talimatı verdi.

Uzun namlulu silahlarla saldırılacağı istihbaratı üzerine, olayların yaşandığı mahallelerde görevli polis daha dikkatli olunması konusunda uyarıldı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir