• DOLAR 34.28
  • EURO 37.491
  • ALTIN 2901.323
  • ...
`Şehitler gibi yaşayıp şehitler gibi öldüler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 HDP’nin sokağa çıkma çağrısının ardından PKK yandaşları tarafından Köy, Mezra ve Beldeler ile Yardımlaşma, Dayanışma Derneği’nde (KÖY-DER) kurban eti dağıttıkları sırada katledilen Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş’in yakın arkadaşı Mahmut Hasar, arkadaşlarıyla yaşadığı bazı anıları anlattı.

Katledilen Gökgöz, Dakak ve Güneş ile hep yan yana olduklarını aktaran Hasar, “Onlarla Kurban Bayramı’nda fakirlere et dağıtmak için ayrılmıştık. Üç şehidimiz de kurban eti dağıtımına çıkmışlardı. PKK’liler, Köy-Der’de onlara vahşice saldırdılar. Önce Turan Yavaş Hocamızı şehit ettiler. Yüzlerce PKK’linin saldırısına maruz kaldılar. Şehit Hasan şehit olmadan önce beni arayarak, çok kalabalık grubun kendilerine saldırdıklarını söyledi. Biz, olay yerine gidince şehitlerimiz tanınmayacak hale gelmişlerdi. Bu üç şehidin hayatına şahidim. Şehit gibi yaşayıp şehit gibi öldüler.” dedi.

“Şehit Riyad: Şehadet bana yakışıyor, zorla mı?”


Arkadaşlarının hayatta iken sürekli şehadetten bahsettiklerini ve ilim öğrettiği öğrencilerinden de bu yönde dua istediklerini kaydeden Hasar, “Bizim ilim öğrenen 84 öğrencimiz vardı. Ders sonlarında sürekli o masum ve günahsız öğrencilerimizden dualar alıyorduk. Şehit Hüseyin, sabahları işe gittiğinde beni arar ve öğrencilerden şehit olmasına yönelik dua almamı isterdi. Namazlarda sürekli şehit olmak için dua ediyorduk. Şehadetlerinden bir hafta önce birlikte oturuyorduk. Dediler ki biz, Kevser havuzunda buluşacağız. Allah bize bu duaları ettiriyordu.  Şehit Hüseyin, şehit olmadan önce herkesten helallik diledi. Şehit Riyad bana ‘Ağabey şehitlik bana çok yakışıyor, zorla mı?’ demişti. Şehit Hasan ise bana ‘Bu ümmetin en hayırlılarından olalım.’ demişti.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir