• DOLAR 32.409
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2395.194
  • ...
Umut Kervanı Vakfı'ndan büyük yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Kurulduğu günden bu yana çalışmalarına hız kesmeden devam eden Umut Kervanı Vakfı, Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında yaptığı yardımlarla muhtaçların umudu olmaya devam etti.  Yüzlerce kişiye bayram öncesi giyim yardımı sağlayan UKV, bayramdan sonra da yüzlerce aileye kurban eti dağıttı.


 

Yüzlerce kişiye bayramlık
Yaptıkları yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan UKV Başkan Yardımcısı Sabahattin Ugar, “Bizler vakıf olarak aylar öncesinden bayram hazırlıklarımıza başladık. Haftalar öncesinden yönetim kurulumuz ve temsilcilerimizle bir dizi toplantı gerçekleştirdik. Toplantılarda yapılan istişareler sonucunda bayram öncesi giyim, gıda ve beyaz et yardımı yapmayı kararlaştırdık. Bayramda da kırmızı et dağıtma kararı aldık. Bu doğrultuda 100 aileye kırmızı et dağıttık. Önceden belirlediğimiz muhtaç ailelere 100 TL giyim yardımı yapma kararımızı da gelen ailelerin çocuklarının fazlalığı münasebetiyle yeniden gözden geçirip bayramda çocuklar elbisesiz kalmasın dedik ve yeniden şekillendirdik. Hamd olsun gelen ailelerin tüm çocuklarını giyindirdik. En az 100 en fazla da 150 TL olan yardımlarımız neticesinde yüzlerce çocuğa pantolon, gömlek, tişört ve ayakkabı yardımı yaptık. Yani kısacası bayramda giymeleri gereken tüm giyecekleri verdik. Tabi bu çocuklarla sınırlı kalmadı bayanlar da aynı şekilde elbise, ayakkabı ve isteyenler de pardösü alıp mutlu ve memnun bir şekilde oradan ayrıldılar. Onların bu mutluluğu bizleri ziyadesiyle memnun etti” dedi.

Avrupa Yetim Der’e teşekkür
Hayırseverlere teşekkür eden Ugar, “Önce Alla hamd ettik sonra da hayırsever esnaf ve kardeşlerimizin ne kadar büyük işlere vesile olduklarını düşünüp onlar için dua ettik. Hiç şüphesiz gerek bizleri gerekse aileleri memnun ve mutlu kılan onların yaptıkları bağışlardır. Bu yüzden gazeteniz aracılığıyla vakfımız adına tüm hayırsever esnaf, işadamı ve kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Unutmadan ilave edeyim merkezi Almanya’nın Grenzach-wyheln şehrinde bulunan Avrupa Yetim Der’in ‘Yetim Giyindirme Projesi’ kapsamında İstanbul’da onlarca yetim giydirdik. Bu vesileyle Avrupa Yetim Der yönetimine de bizleri de böyle hayırlı bir işe ortak ettikleri için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yüzlerce aileye kurban eti dağıtıldı
Kurban Bayramı boyunca yaptıkları çalışmalardan da kısaca söz eden Ugar, “Kurban Bayramı öncesi vakfımız aracılığıyla kurbanını kesmek isteyenlerin vekaletlerini alıp farklı noktalarda İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun, temiz mekanlarda tekbirler eşliğinde kurbanlarımızı kestik. Hamdolsun, bunun neticesinde tonlarca kurban etini ikişer kilo olarak yüzlerce aileye ulaştırdık.” ifadelerini kullandı.   (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir