• DOLAR 34.219
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2888.869
  • ...
İş yeri yakılan esnaftan vahim iddia
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde işyeri PKK’lı çeteler tarafından yakılıp yağmalanan Zeynettin Karaalp adlı esnaf, gece işyerinin yakıldığı haberini aldığını, ilk önce polisi aradığını, polisin bir şey yapamayacağını ve olanlara engel olamayacağını söylediğini ileri sürdü.

Daha sonra yangının söndürmesi için itfaiyeyi aradığını belirten Karaalp, itfaiye ekibi ise, garajdan çıktıkları takdirde araçlarının yakılacağı yönünde tehdit edildiklerini dile getirdiklerini belirtti.

Bu duruma tepki gösteren esnaf Karaalp, “ Akşam saatlerinde işyerimin PKK’liler tarafından yakıldığı haberini aldım. İlk önce polisi aradım polisin yapabilecekleri bir şeylerinin olmadığını eylemcilerin her yeri yakıp yıktıklarını söyleyerek çaresizliklerini dile getirdiler. Daha sonra yangının söndürülmesi için itfaiye ekiplerini aradım. Onlar da tehdit edildiklerini, garajdan çıktıkları takdirde, araçlarının yakılacağı korkusundan gelemeyeceklerini belirttiler.Aradan bir saat geçtikten sonra tekrar itfaiyeyi aradım. Gözü dönmüş güruhun molotoflarla yaktıkları işyerimin karşısındaki Camiyi söndürdüklerini ögrdüm. Tekrar işyerime müdahale etmelerini istediğimde de eylemcilerin iş yerimi söndürmeye izin vermediklerini söylediler.”

Devletin bölgeyi insanlıktan nasibini almayan PKK’ye teslim ettiğini bunun kabul edilecek bir tarafının olmadığını dile getiren Karaalp, “Devlet yetkilileri bölgeyi insanlıktan nasibini almayan PKK’nın olmayan vicdanına teslim etmiştir. Bunun kanıtı da ortadadır. Her yer yakılıp yağmalanıyor. Arıyoruz ortada polis yok. Bir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Eğer bu halkın can ve mal güvenliğini sağlayamıyorsanız, göreviniz nedir?” diyerek tepki gösterdi.

Demirtaşın çağrısıyla sokaklara çıkan çetelerin her yeri yakıp yağmaladıklarını söyleyen Karaalp, “HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, herkesin elinden ne geliyorsa y apsın diye çağrıda bulundu. Onun çağrısıyla çeteler sokaklara dökülüp terör estirdi. Şimdi ise kendi yandaşlarını provokatörlükle suçluyor.” şeklinde konuştu.

Demirtaş’ ın Atatürk büstüne verdiği değeri, Kürtlerin kanına vermediğini sözlerine ekleyen Karaalp, “PKK’lı çeteler, Kürdistan bölgesini harabeye çevirdi. Şimdiye kadar çıkan olaylarda 24 insan katledildi. Bunların tek müsebbibi Demirtaş’ tır. Sözde düşmanlık ettikleri sisteme yaranmak için, yıkılan Atatürk büstüne kınama yapıyor, ama katledilen insanlar için ağzından bir kelime çıkmıyor. Yönlendirdikleri çetelerin hem canlısından, hem de ölüsünden faydalanıyorlar. İlk önce onları eylemlere sevk ediyorlar. Sonradan onları provakatörlükle suçluyor. Birisi öldüğünde ise kahraman ilan ediyor ve kanı üzerinden siyaset yapıyorlar. Bunların yaptığı her iş, çelişkilerle doludur.” diye tepkisini dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir