• DOLAR 34.256
  • EURO 37.649
  • ALTIN 2872.094
  • ...
`Ashab-ı Uhdut- Kobani` benzetmesi  halkın tepkisine neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-PKK/HDP`nin Muş`ta başlattığı eylemlere destek vermek üzere Muş`a gelen, İslami kimliğiyle tanınırken HDP`nin kurucu üyeleri  arasında yer alan Hüda Kaya, HDP`nin  basın açıklamasındaki konuşmasında  yaptığı,  Ashab-ı Uhdud ile Kobani benzetmesi halkın tepkisine neden oldu.

Yaptığı konuşmada, İstanbul`dan Muş`a eylemlere destek vermek üzere geldiğini söyleyen Kaya,  "Son dönemde yaşadığımız Kobani vahşeti, Kur`anı Kerimi okuyanlarınız bilirler, Ashab-ı Uhdud diye bir şehir örnek verilir bize. Zalimlerin, egemenlerin inançlı tek bir gencin mücadelesi ile bir şehir halkının ateşlerde yok edilmeye çalışılmasının mücadelesidir Ashab-ı Uhdud örneği. Bakıyorsunuz Kobani’de bir şehir halkı en ilkel, en yetersiz, inançları ve ellerindeki tüfekleri, silahlarıyla bu vahşilere karşı savunma mücadelesi yapıyorlar. Üzerlerine yağan ateşlere rağmen hala ayakta kalma mücadelesi veriyorlar. Bu, Ashb-ı Uhdud şehrini gözümde canlandırdı. Kobani Kürdistan`ın Gazze’si olduğu gibi, çağımızın hendek ehli, mücadelesiyle Ashab-ı Uhdut şehri haline dönüştü`` şeklinde konuştu.

Bölgede Mütedeyyin insanlara yönelik eylem gerçekleştirenlerin, insanların üzerine benzin dökerek yakanların yaptıklarını görmezden gelerek konuşmasını sürdüren Kaya; " Dünyanın geldiği şu süreç, artık insanların mezheplerle, ırklarla ayrıştığı zaman değil, vicdanlılar ile vicdansızların ayrıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Biz mazlumlarla ve vicdanlıların safında olacağız. Biz adaleti isteyen, barışı isteyenlerin safında olacağız`` ifadelerini kullandı.

Hüda Kaya`nın böyle bir yakıştırma yapmasının yakışık almadığını ifade eden Mahmut Rençber, " İslami kimliğiyle tanınan Hüda Kaya`nın, halkın aleyhine olan eylemlere destek olmak için Muş`a gelmesi  ve yaptığı konuşmada Müslümanları katledenleri Ashab-ı Uhduta benzetmesi bizi derinden üzmüştür. İman davası uğrunda mücadele verip canını Allah`a satan bir gencin mücadelesini, İslam`ı yok etmeye çalışan yapı ve çetelerle aynı kefeye koyması kabul edilir bir durum değildir. Biz Hüda Kaya`yı 28 Şubat sürecinde başörtüsü için vermiş olduğu mücadele ile tanıyoruz. Dolayısıyla böyle bir kişinin bu benzetmeyi yapması yakışık alır bir durum değildir diye düşünüyorum.`` İfadelerini kullandı.

"Bu yakıştırma İslam mücahitlerine hakaret niteliğindedir``

Yapılan yakıştırmanın İslam davetçilerine hakaret olduğunu kaydeden Molla Sami Tanrıverdi ise,  "Hüda Kaya`nın basın açıklamasında sarf ettiği cümleler ve yaptığı yakıştırmayı, İslam davasının savunuculuğunu yapanlara ve bu uğurda mücadele verenlere hakaret olarak kabul ediyoruz. Ayrıca İslami değerler uğruna bedel veren bir kişinin, İslami tüm değerleri ortadan kaldırmak üzere bütün gücünü kullanan bir yapının içinde bulunması ve bu eylemlerine destek vermesine de bir anlam veremiyoruz`` şeklinde konuştu.

"Ashabı Uhdud, kaç Müslüman öldürdü ve kaç cami yaktı, Kaç Kur`an yaktı``
Cafer Yılmaz ise; "Mazlumiyeti kim yaşarsa yaşasın, mazlum mazlumdur. İster bu Kobani halkı olur, veya başka milletlerden insanlar olur fark etmez. Zulüm de kimden gelirse gelsin zulümdür ve zulmeden zalimdir. Hüda hanımı bu yakıştırmayı yaparken Ashabı Uhdud`un davasını, ne için ve hangi değerler uğruna hendeklere atıldığını yeniden gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz. Bütün İslami mukaddesatları ortadan kaldırmak için çalışan bir yapıyı, iman davası uğruna canını feda eden gence benzetmek insafsızlıktır, vicdansızlıktır. Hüda Kaya söylesin, Ashabı Uhdut, kaç Müslüman öldürdü ve kaç cami yaktı. Kaç Kur`an yaktı. Kaç insanı öldürdükten sonra üzerine benzin dökerek yaktı, söylesin Hüda hanım!`` sözlerine yer verdi.

(M. Şirin Çağlayan/Sezer Özer-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir