• DOLAR 34.258
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2871.17
  • ...
Mardin STK Platformu`ndan kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin ve ilçelerinden 4 gündür devam eden olaylarla ilgili Mardin STK Platformu’ndan açıklama geldi. İnsanların can ve mal güvenliğine kast eden içerideki ve dışarıdaki tüm hak ihlallerini kınayan Mardin STK Platformu, tüm tarafları sağduyuya davet etti.

Eylemlerin amacından saparak okul, büro, işyeri, mesken, alış veriş merkezi, öğrenci yurdu, kamu tesisleri ve çevreyi yakma, yıkma ve tahrip etmeye yönelmesini anlamanın veya tasvip etmenin mümkün olamadığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “Sakallı, çarşaflı kişilere veya dini görünümü çağrıştıran sembollere karşı tahrik ve saldırganlığı İŞİD bahane edilerek kimse meşru gösteremez ve algı operasyonuna alet edemez. İnsanımız kıtlık dönemleri de dâhil hiçbir dönemde hak arayışı adına talan, hırsızlık ve yağmaya tenezzül etmemişken ortaya saçılan bu çirkin ve yüz kızartıcı görüntüleri derin bir üzüntüyle karşılıyor ve kınıyoruz. Hangi maksatla ve kimler tarafından yapılırsa yapılsın; doksanlı yılların karanlık atmosferinin yeniden hortlatılmasını sağlayacak eylemler endişe ve üzüntü vericidir. Tüm taraflar sağduyulu ve itidalli davranmalı, çatışma ve ayrıştırma dilinden de eylemlerinden de kaçınmalıdır. Barış Süreci, sadece devlet ile bazı örgütler arasında değil, halkların tüm renkleri ve yapıları arasında çatışmasızlık, diyalog ve tahammülü sağladığı oranda kalıcı olabilir. Mardin Sivil Toplum Kuruluşları olarak insanların can ve mal güvenliğine kast eden içerideki ve dışarıdaki tüm hak ihlallerini kınıyor; ‘Barış Süreci’nin zarar görmemesi için tüm tarafları sükûnete ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir