• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Kızıltepe hayalet şehre döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Yaklaşık 300 bin nüfusa sahip olan Mardin’in Kızıltepe ilçesi, üç günden bu yana devam eden olaylar sebebiyle hayalet kente döndü. Gözü dönmüş çetelerce yapılan saldırılar sonucu 4 kişiyi uzun namlulu silahlarla, 10 kişiyi ise çeşitli yerlerinden yaraladılar. Farklı kurum ve kuruluşları, mütedeyyin olarak bilinen kişilerin işyerlerini defalarca yakıp yağmalayıp trilyonlarca maddi hasar meydana getirdiler.

Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen, saldırgan grupların yakıp yıkmaya devam ettiği görüldü. Çeteler, çarşı merkezinde birçok banka şubesi, PTT şubeleri ve işyerlerini soyduktan sonra ateşe verdiler. Tüm bu olaylara ise halk tepki gösterdi. “Kobani’de yaşananları protesto edeceklerini söylediler ama çarşıya çıktıklarında her yeri yakıp yıktılar” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yağmalamalara ve adam öldürmelere tepki gösteren halk, insanların sakallı oldukları için IŞİD’çi yaftasıyla katledildiklerini dile getirerek yaşananları kınadılar. Dindar insanların evlerine, dükkânlarına saldıranların insanlıktan nasiplerinin olmadığını ifade ettiler.

İlçeye korku ve panik havası hâkim olunca, halk tedirgin bir şekilde evlerine çekilerek sokaklardan uzak durmaya çalışıyor.

Kızıltepe'de dün uygulamaya konan sokağa çıkma yasağı bugün saat 11.00'de tekrar kaldırıldı. İlçede kepenkler açılmazken yer yer eylemci grupların toplandığı görüldü. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir