• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Ülkeyi yakıp yıkmakla bir yere varılamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  IŞİD’in  Kobani’ye saldırıları gerekçesiyle HDP/PKK’lı çetelrce yapılan saldırılarla ilgili sağduyu çağrısında bulundu.

Türkiye’nin Kobani halkına ilk günden itibaren kucak açtığını hatırlatan Başkan Kaya, ülkeyi yakıp yıkmakla bir yere varılamayacağını belirtti.

Hükümetin ve yöre  halkının olayların yaşandığı ilk günden beri bütün imkanlarını seferber ederek Kobani halkına gerekli yardımları yaptıklarını dile getiren Kaya, ”Gerek ilimizde gerekse çevre illerden yapılan yardımlar, itinalı bir şekilde Kobanilili misafirlerimize iletilmiştir. Kobani halkını bağrına basan ülkemiz, onları  yalnız bırakmamıştır. Suruç İlçemizde vatandaşlarımız Kobanili misafirlerimize evlerini ve köylerini açarak misafir etmiştir.  Ülkedeki kamu mallarına, vatandaşların mallarına zarar vererek, kırarak, dökerek bir yere varılmaz. Çözüm sürecinin sekteye uğramaması için, birlik ve bareberlik içerisinde hareket etmeli ve sürece destek olmalıyız. Ortadoğu’da bir istikrar adası olan Ülkemizin de, bu oyuna gelmemesi için lütfen bu konuda biraz daha sağduyulu davranalım.”  şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir