• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
GK ve DİHA muhabirleri de Köy Der`e saldırdı,iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köy Der’e düzenlenen silahlı saldırı sırasında Dicle Haber Ajansı(DİHA) ve Geli Kürdistan TV(GK) muhabirlerinin de PKK/HDP’li  eşkıyalarla birlikte olduğu ifade edildi.

Söz konusu muhabirlerin silahlı çetelerle birlikte olduğunu ifade eden tanıklar, sokak aralarında bu kişilerin çeteler ile görüştüklerini ve tetik çeken şahısları tanıdıklarını söylediler.

Görgü tanıkları, söz konusu muhabirlerden birinin çeteler ile birlikte olduğu sırada Müslüman gençlerin verdiği karşılık sırasında yaralandığını ve bu kişinin Gele Kürdistan TV muhabiri Rojhat Doğru olduğunu söylediler.

Olaylar sırasında hayatını kaybeden iki Müslümanın cesedinin üzerine çeteler ile birlikte bu muhabirlerin de geldiği söyleyen görgü tanıkları  bu kişilerin çevredeki Müslümanların saldırı yerine gelmesiyle birlikte YDGH çetesiyle birlikte kaçtıklarını ifade ettiler.

Bağlar semtinde büyük öfkeye neden olan bu saldırı nedeniyle çok sayıda YDG-H’linin halk tarafından yakalanarak feci şekilde dövüldüğü belirtildi.

Muhabirler gözcülük yaptı, iddiası

Söz konusu muhabirlerin YDG-H çetelerine gözcülük yaptığını ifade eden tanıklar, saldırıdan önce bu kişilerin çeteleri telefon ile aradıklarını ve saldırıya uğrayan Kur’an Kursu öğrencilerinin silahsız olduklarını söylediklerini öne sürdüler. Tanıklar,  4 Müslüman’ın şehit edildiği olayda söz konusu muhabirlerin parmağının olduğunu iddia ettiler.

Muhabir mi çete üyesi mi?

GK, DİHA, ANF  ve JİNHA muhabirlerinin benzer olaylarda saldırganlarla birlikte hareket ettiği belirtilirken bu kişilerin olayları kameraya olarak  sosyal medyada yayınladıkları ve yolla halkı korkutmaya çalıştıkları belirtiliyor.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir