• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
"Yakıp yıkmakla Kobani kurtarılmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Dargeçit ilçesinden bayram ziyaretleri dönüşünde, yolların kapalı olması ve sokağa çıkma yasağından dolayı Midyat’ta kalmak zorunda olan Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah Gündüz, Kobani’nin IŞİD’in eline geçmesini protesto etme bahanesiyle, HDP’nin çağrısı üzerine, HDP/PKK  çetelerinin  yurdun birçok yerinde sokağa dökülüp halkın ev, işyeri ve araçlarına saldırdığı olaylar ve bugün Mardin’de ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gündüz  açıklamasında,  “Olayın ciddiyetini ve vahametini burada yakinen gördüm. Bu üzücü olayların yaşanmasında kara propagandanın çok etkili olduğunu gördüm. Bunun üzerine sağduyu çağrısı yapmanın ve doğru bilgilendirmenin zaruretini hissettim.” dedi.

 “Türkiye düşmanlarının eline Kobani ateşi geçti ve bu ateşi halkımızın üzerine fırlattılar”

Gündüz, “Kürt Kardeşlerime sesleniyorum” dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye çözüm süreci ile yıllardır körüklenen kaos ve terör ortamından uzaklaşmıştı. Bu durumu hazmedemeyen Türkiye düşmanları fırsat kollarken, ellerine bu Kobani ateşi geçti ve bu ateşi halkımızın üzerine fırlattılar. Yakıp yıkmakla Kobani kurtarılmaz. Burada polisle çatışmak, halkın mallarına zarar vermek, yolları trafiğe kapatmak Milletimize ve özellikle Kürt halkımıza zarar vermektir. Kürt kardeşlerimden ricam, iyi düşünüp gerçekleri görmeleri ve yaptıkları bu işlerin kime faydasını olduğunu görmeleridir.”  şeklinde konuştu.

Gündüz açıklamasının sonunda,  “ Kürtleri, yıllarca Kürtlere özgürlük kazandırmak adlı türkü ile aldatanlara, Kürtlerin artık itibar etmemesi gerekir. Bu oyunda kullanılan, mağdur elden ve sömürülen hep Kürtler olmuştur. Kürt kardeşlerimiz kendi üzerlerinden bu ülkeye ve bu millete zarar verenleri görüp bunlara ‘Dur’ diyebilecektir.” sözleri ile bu olayların bir an önce sonlanması temenni etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir