• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Temel: `Üyelerimiz kendilerini korusun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’nin dün geceden bu yana Türkiye’nin birçok yerinde mütedeyyin halkın iş yerleri yağmalayıp İslami STK’ları ateşe vermesine karşın, devlet yetkililerinin hiçbir engelleme girişiminde bulunmayıp olayları sadece izlemekle yetinmesi Devletin bölgeyi tamamen PKK’ye bıraktığı yorumlarını beraberinde getirdi.

Dünden bu yana İslami yapılanmalara yönelik aralıksız süren saldırıların maddi hasar ve yaralanmaların ötesinde can kayıplarına ulaşması ve bölgeden Şehit haberlerinin gelmesi üzerine Rehber TV’de açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, söz konusu saldırıların vahim boyutlara ulaştığına dikkatleri çekerek, “Mütedeyyin insanlara yönelik saldırıların arttığını görmekteyiz. Şu an aldığımız bilgilere göre, Köy-Der’e yönelik Cami-Der’e yönelik ve aynı zamanda partimizin Diyarbakır il başkanlığına yönelik saldırılar oldu.

Yer yer halk kendini savunma amaçlı karşılık veriyor, halkın karşılık verdiği yerlerde saldırgan çetelerin geri kaçtıkları bilgisine ulaştık. Güvenlik namına Devletten herhangi kimsenin sokakta olmadığını görüyoruz. Bölge resmen PKK’ye teslim edilmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

Hiçbir Sorumluluk Halkımızın Can Güvenliği Kadar Önemli Değil

Gelinen noktada hiçbir sorumluluğun halkın can güvenliğinden daha önemli olmadığının altını çizen Temel, “Bize yönelik yapılan bu haksız saldırılarda bize şu dersi veriyor; Siz kendinizi savunmazsanız kimse sizi savunmaz. Şu an da bize karşı yaptıkları saldırı fiillerinden bu mesajı alıyoruz. Bizlerde halkımıza gönüllülerimize üyelerimize herkese bu saatten sonra şunu diyoruz; Hiçbir sorumluluk insanlarımızın can güvenliği kadar önemli değildir. Buradan çağrıda bulunuyorum herkes kendi imkânlarıyla kendilerini savunmaya çalışsın. Bu vahşiler sokaklarda yolları kapatmış durumda. İnsanların gidiş gelişleri abluka altına alınmış durumda. Dindar mütedeyyin insanlara yönelik ciddi saldırılar yaparak silah kullanmaya başladılar.

“Durum Son Derece Ciddi”

Durumun son derece ciddi olduğu uyarısını yaparak halkımızı soğukkanlı olmaya davet ediyorum. Tarih boyunca benzer saldırılar oldu. İslama ve Müslümanlara yönelik benzer saldırılar oldu. Şimdiye kadar bu saldırıyı yapanların hiçbirisi bundan bir kar elde etmedi.” şeklinde konuştu.

“Kanımızın Son Damlasına Kadar Halkımızı Koruyacağız”

Durum ciddi olsa da ne saldırganların ne de saldırıların kendilerini korkutmadığına vurgu yapan Temel, “Şu an bize yönelik saldırılarda bulunanlarda bilsinler ki, bu saldırılardan onlarda istifade etmeyecektir. Tek bir ferdimiz dahi kalsa, kanımızın son damlasına kadar İslam’ı Müslümanları ve bu mazlum halkı koruyacağımıza dair söz veriyoruz.

“Tehlike Kapıya Dayanmıştır”

Bu konuda hiç kimse endişe etmesin. Eğer devlet yoksa devlet görevini yapmıyorsa bizlerde kendimizi korumak zorunda kalılırız. Artık tehlike kapıya dayanmıştır ve sabrın herhangi bir anlamı yoktur. Sizi ısırmaya gelen bir yılana karşı sabırlı olun demek faydasız bir telkinden ibarettir.” dedi.

“Mazlum Halk Canilerin İnsafına Terk Edilmiş”

Bölgede çözüm süreci ile ilgili yaptıkları beyanat ve açıklamaların hepsinin müspet olduğunu ifade eden Temel, “Bu konuda hiç kimse bize bir şey diyemez. Ama görünen o ki, devlet çözüm süreci adı altında mazlum halkı bu cani topluluğa teslim etmiş durumdadır. Halk saldırı altında, esnafın iş yeri yağmalanıyor, kurumları talan ediliyor. Devlet ise sadece seyrediyor.

“Hiçbirimiz İslam uğruna ölümden korkmuyoruz”

Müslüman halkımız bu güne kadar en çetin badireleri atlatmıştır. Bu halk bu topluluk İslam adına her türlü bedeli ödemiş ve ödemeye de hazırdır. Hiçbirimiz İslam uğruna ölümden korkmuyoruz. İslam uğruna öldürülürsek güle güle sevine sevine şehadete kavuşacağız. Bu konuda herkesin tedbirini alması yönünde uyarıyor ve bireysel savunmasını yapması gerektiğini söylüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir