• DOLAR 32.483
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.675
  • ...
Başıboş köpekler sürücüler için tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Belediyenin bakımlarını yaptıktan sonra tekrar sokağa bıraktığı sokak köpekleri, araçların çarpması sonucu telef oluyor. Yol kenarları ile  cadde ve sokaklarda başıboş gezen hayvanlar hemen her gün araçların altında can veriyor.

Muş il merkezi ile Bağlar mahallesi bölgesinde ana cadde üzerinde dolaşan köpekler araçların çapması sonucu telef oluyor. Özellikle kent mezbahanesinin bulunduğu bölgede sık sık  karşıdan karşıya geçişler sonucu, hemen her gün bir kaç hayvan araçların altında kalarak telef oluyor.

Her yıl onlarca köpeğin araçların çarpması sonucu telef olduğu kavşak için bir türlü çözüm bulunamayışı,  Muştaki başıboş hayvanların durumunu ve hayvanların barınma sorununun sonuçlarını tüm çıplaklığıyla ortaya seriyor.

Belediyenin başıboş hayvanlara yönelik başlatmış olduğu bakım çalışmaları soruna çözüm olmazken,  her gün araçların altında can veren başıboş köpekler  için barınma yeri yapılmadan nasıl bir çözüm bulunacağı ve hayvan ölümlerinin önüne nasıl geçileceği ise merak ediliyor.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir