• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Havalar Soğudu, Grip Vakaları Arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinen grip ve soğuk algınlığı vakaları artmaya başladı. Özellikle toplu yaşanılan yerlerde bu hastalığın yayılması daha da kolay. Uzmanlar 6 yaşından büyük kronolojik hastalıkları bulunan ve toplu yaşanılan yerlerde çalışanları grip aşısı yaptırmaları yönünde uyarıyor.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatih Bostancı, bu hastalığın özellikle afif bir ateş, üşüme, kas ağrıları, halsizlik, burun akıntısı ve hapşırma şeklinde görüldüğünü belirtti. Hastalığın havaların soğumasıyla birlikte özellikle Eylül ve Ekim aylarında görülmeye başlandığını açıklayan Bostancı, bunu en önemli nedeninin soğuk havalarda toplu yaşam alanlarında insanların bir araya gelmesi ve okulların açılmasıyla ilgili olduğunu söyledi.

Hastalıktan korunmak için yapılması gereken en önemli şeyin vücudum bağışıklık sistemini güçlü tutmak olduğunu söyleyen Dr. Fatih Bostancı hastalıktan korunmanın yollarını şöyle açıkladı, "Hastalığın yayılmasının en önemli nedeni bağışıklık sisteminin güçlü olmaması. Bunun için bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli beslenmeli, düzenli spor yapılmalı ve düzenli uyulmalıdır. Buları yaptığımız zaman bağışıklık sistemini daha güçlü tutarız. Bunların yanında bu hastalıktan korunmanın bir diğer yolu da bulaşığı engellememiz gerekir. Okul çağındaki çocuklarımıza el yıkama alışkanlığı kazandırmalıyız. Öksürürken, hapşırırken peçete veya mendille kapatmalıyız, doktora gidip gerekli tedavi görüp istirahat almalıyız." dedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir