• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Elektrik borcunda son başvuru tarihi 30 Kasım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Torba Yasa’nın TEDAŞ alacaklarına ilişkin getirdiği düzenle konusunda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Çiftçilerimiz uygulamadan yararlanmak için 30 Kasım'a kadar bölgelerinde bulunan dağıtım şirketi veya perakende satış şirketlerine müracaat edebilirler. İlk taksit ödeme 31 Aralık'a kadar yapılacak" dedi.

Çiftçilerin bu yılın Nisan ayına kadar TEDAŞ'a olan borçlarının 5 taksite kadar yapılandırılacağını ifade eden Yıldız, "Borcunu tek seferde ödeyebilenler, sadece ana parayı yatırarak gecikme masrafını ödememiş olacaklar" diye belirtti.

Bakan Yıldız, "Borcun toplam ana parası 3,8 milyar lira civarında ve özellikle alacaklar yoğun olarak tarımsal sulama kaynaklı" dedi. Yıldız, uygulamanın borçları birikmiş vatandaşlar için büyük fırsat olduğunu dile getirerek, düzenlemenin de dağıtım şirketleri özelleşmeden önceki borçları, yani TEDAŞ'a olan borçları kapsadığını söyledi. Özellikle Dicle Bölgesi, Van Gölü ve Konya bölümünde alacaklarının yoğun olduğunu aktaran Yıldız,"Alacaklarımız birkaç bölgede yoğunlaşıyor ve geneli tarımsal sulama kaynaklı borçlardan oluşuyor. Çiftçilerimizin birikmiş borçlarından kurtulması için bu yılın Nisan ayına kadar TEDAŞ'a olan borçlarını 5 taksite kadar yapılandıracağız. Borcu tek seferde ödeyebilenler, sadece ana parayı yatırarak gecikme masrafını ödememiş olacaklar. Çiftçilerimiz uygulamadan yararlanmak için 30 Kasım'a kadar bölgelerinde bulunan dağıtım şirketi veya perakende satış şirketlerine müracaat edebilirler. İlk taksit ödeme 31 Aralık'a kadar yapılacak."şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir