• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Güneş Enerjisi Sempozyumu Mersin`de Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Atatürk Kültür Merkezi`nde yapılan sempozyuma Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Mersin Üniversitesi Rektörü K. Süha Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, Belediye Başkanları, Oda Başkanları, Siyasi Parti Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Güneş enerjisiyle ilgili bilginin yaygınlaştırılması, teknolojik yeniliklerin ve uygulamaların anlatıldığı 5. Güneş Enerjisi Sempozyumunda; dünyanın hızla kirlendiği, iklim felaketleriyle çevre sorunlarının arttığı anlatıldı. Güneş enerjisinin kullanımının 2500 yıllık bir geçmişi olduğu, günümüzün çevre sorunları göz önünde bulundurulduğunda; çevreyi kirletmeyecek ve bir çevre kirliliğine neden olmayacak, alternatif bir enerji kaynağı olduğunu anlatan katılımcılar yeryüzündeki enerji kaynaklarının, büyük bölümünün tüketildiğine dikkat çekti.


Nükleer enerjiye alternatif olarak güneş enerjisini öneren katılımcılar, doğayla barışık yaşamanın ve ihtiyaç olan enerjinin daha ucuz bir şekilde karşılanmasında güneş enerjisinin önemine değindi. Türkiye`nin geleceğinin güneş enerjisiyle aydınlanacağını değinen konuşmacılar, güneş enerjisinin ne kadar önemli olduğunu güneş enerjisi bakımından yetersiz olan Avrupa ülkelerinin Afrika`daki Büyük Sahra Çöl`üne kurdukları dev tesisleri örnek göstererek anlattı.

Sempozyum sonunda TMMOB`nin güneş enerjisiyle ilgili olarak açtığı proje yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Makine Mühendisleri Mersin Başkanı Ali Ekber Çakar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili A. Erol Ertan tarafından verildi.

Osman Öksüz - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir