• DOLAR 32.457
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2449.59
  • ...
Nuh Eğitim Der yüzlerce aileye kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Nuh Eğitim Der Kurban Bayramının 2. gününde sabahın erken saatlerinde kesip hazırladığı 35 kurbanı yüzlerce aileye ulaştırdı.

Şırnak Nuh Eğitim Sağlık,Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğinin (Nuh Eğitim Der) üye ve gönüllüleri, Kurban Bayramının 2.gününde kurban kesim alanında  35 adet küçükbaş kurbanı kesip,  etlerini  ambalajlayıp  dağıtıma hazırladı.

Hazırlanan kurban paketleri, Derneğin yardım komisyonu tarafından daha önce tespit edilen  yüzlerce  ihtiyaç sahibi aileye, akşama kadar  ulaştırıldı.

Kurban Bayramı ve dağıtılan et yardımları hakkında bilgi veren Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar, Kurban Bayramının  ruhuna uygun bir şekilde, layıkıyla bir bayram gerçekleşmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Dernek tarafından toplu kurban kesimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Tatar “Muhtaç insanların bayramlarda beklentisi ve umutla bekledikleri kurban etlerini hazırlayıp, yüzlerce aileye ulaştırdık.Özellikle şehrimize iltica etmiş Afgan ve Suriyeli mültecilerin sofralarına az  da olsa bir katkı sunmaya çalıştık.Şırnaklı fakir ve muhtaç ailelerimize de katkı sunmaya çalışırken, bu insanların sofralarına katkı sağlamak, onları sevindirmek Allah (cc) tarafından bize bahşedilen bir lütfu ve keremidir.”  dedi.

Dağıtılan yardımlarda fakirlerin hayır dualarını  da aldıklarını belirten Tatar, “Hayırsever gönüldaşlarımızın katkılarıyla yardımları aksatmadan devam ettireceğiz. Önümüzdeki Kurban Bayramlarında daha çok kurban kesip daha çok insana ulaşmayı hedefliyoruz. Kurban Bayramının tüm İslam aleminin birliğine vesilesi olmasını dilerim.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir