• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Yeşilay`dan Kültür Bakanlığı`na Siyah Çelenk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı ve cemiyet üyeleri, İstanbul`da düzenlenecek ``Bira Festivali``ne destek verdiği gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı binasının önüne siyah çelenk bıraktı.

Muharrem Balcı, Opera`daki Bakanlık binası önünde yaptığı açıklamada, ``Octoberfest`` adıyla bilinen, Almanya ve Alman kültürüne ait olan ``Bira Festivali``nin Antalya`nın ardından İstanbul`da kutlanacağını, bu kez Türkiye Cumhuriyeti`nin Kültür ve Turizm Bakanlığının da bu festivale doğrudan destek verdiğini söyledi.

Antalya`daki festivale, basın açıklamaları ve festivalin buradaki destekçisi Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne bıraktıkları siyah çelenkle tepkilerini gösterdiklerini anımsatan Balcı, Kültür ve Turizm Bakanlığının festivale destek olarak halkı karşına almaktan çekinmediğini savundu.

Devletin, binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan trafik kazalarının bir numaralı nedeni, aile içi şiddetin, toplumsal parçalanmaların, yıkılan yuvaların mimarı alkolle savaşması ve halkını koruması gerektiğini belirten Balcı, şöyle devam etti:

``Birbirinden farklı bira çeşitlerini herkesin tadabileceği gibi bir sloganla yola çıkan, tek amacı da bira ve alkol firmalarının kazancını daha da artırmak olan bu festivalin düzenlenmesi bile büyük bir ihanettir. Bu ihanete devletin en önemli bakanlığının resmen destek olması, bakanlığın gözetimi altında bu festivalin düzenlenmesi kabul edilemez.

Yıkılan yuvaları, yitirilen canları, acı çeken aile ve alkol batağındaki gençleri görmezlikten gelen devlet kurumlarının acilen bu etkinlikten çekilerek halkının yanında olması ve onu bu tehlikeye karşı koruması gerekiyor.``

Yeşilay olarak yılmadan alkolle mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Balcı, ``Çıkarları uğruna bir halkı mahvetmekten çekinmeyen alkol endüstrisine karşı bu mücadelenin hep birlikte yürütülmesi gerekiyor. Halkımızla birlikte devletimizin tüm kurumlarını da bu mücadelemizde yanımızda görmek en büyük temennimiz`` diye konuştu.

Balcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a da annesinin vefatı dolayısıyla başsağlığı dileğinde bulundu.

Daha sonra Muharrem Balcı, Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak ve cemiyet üyeleri, binanın önüne siyah çelenk bıraktı.


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir