• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Van Rahmet Eli 3 ton eti muhtaç ailelere dağıtacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yaptığı İslami faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Van Rahmet Eli Gıda Bankası düzenledikleri toplu kurban kesimiyle elde ettikleri kurban etlerini muhtaç ailelilere dağıtacak.

Geleneksel olarak bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri toplu kurban kesimiyle ilgili olarak açıklamada bulunan Van Rahmet Eli Gıda Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yıldırım, “Rahmet Eli Gıda Bankası olarak her yıl düzenlemiş olduğumuz kurban kesim organizasyonunu bu senede devam ettirdik. Bunun amacı evlerine et gitmeyen evlere düzenli olarak et götürmektir. Bu yılda kesilen kurbanları evlerine etin girmediği yoksullara ve ülkelerindeki savaştan dolayı memleketimizde bulunan kardeşlerimize kurbanları dağıtacağız.” dedi.

Bu yıl 11 büyük baş hayvan ve 25 küçükbaş hayvan kestiklerini belirten yıldırım, “Bu sene kurbanlık hayvan alırken büyük baş hayvanların 2 yaşını, küçükbaş hayvanların ise 1 yaşını doldurmuş olmasına dikkat ettik. Halkın bize vermiş olduğu kurbanlıkları temiz ve hijyenik bir ortamda kestik. Kendilerine düşen payları verdikten sonra bize bağışlamış oldukları kurban etlerini 2 kg’dan fakir ve muhtaç ailelere ulaştıracağız. Bu aileler daha önceden tespit ettiğimiz ailelerdir. Bu ailelere düzenli olarak gıda yardımı da yapıyoruz. Kurban kesiminde ve dağıtımından dernek günülülerinin büyük desteğinin olduğunu belirten yıldırım, “Kurban kesimi, dağıtımı ve deri toplamak için üye ve gönüllü kardeşlerimiz seferber oldu. Bizlere desteklerini sunan başta hayırsever esnaflarımıza ve tüm günülülerimizden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kurban kesim alanında bulunan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Ali Arslan Hoca, kurban kesimi sırasında, teşrik tekbirleri getirdi.

İlke haber Ajansı’na konuşan kanaat önderi Arslan, “Kurban, Hz. Âdem’in çocuklarından başlayıp günümüze denk gelmiştir. Kurban ümmeti bileştiriyor ve Hz İbrahim’in (a.s) sabrını Hz. İsmail’in teslimiyetini bize gösteriyor. Ümmet bu konuda kurbanla beraber o sünneti ihya etmiştir ve ihya etmeye de devam edecektir. Allah Resulü Hz. Muhammed’de aynı şekilde kurban vermiştir ve hatta kendi eliyle bazen 60 tane deveyi bizzat kendisi kesmiştir. Bizde günümüzde o sünneti ihya etmek için kurban kesiyoruz. Fakir fukaralara dağıtıyoruz. İnsanlar arasındaki ilişkiyi daha da pekiştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Allah’a ulaşacak şey sadece takvadır”

Kurbanın öneminden bahseden Arslan, “Kurban hem Allah’a yaklaşmaktır, hem de insanoğlunun kalbinde olan o cimriliği atıyor. Mertliği ona öğretiyor. Kurban aynı zamanda yüce Allah’ın emrini yerine getirmek için şeytanın vesveselerini atmak için ilahi bir emirdir. Hz. Resulullah`ın bir emridir. Biz onu da yerine getiriyoruz. Psikolojik olarak ta manevi olarak da… Çünkü Allah-u Teala; bu kurbanın eti ve kanı Allah’a ulaşmıyor ama Allah’a ulaşacak şey sadece takvadır. Öyle ise biz burada takva yani o bizim içimizdeki manevi duyguyu yerine getirme duygusunu açığa vuruyoruz. O cimrilik, haset ve tamahkârlık olan duyguları atıyoruz ve rahatlıyoruz.” diye konuştu.

“Hz. İbrahim (a.s) İsmail’ini kurban ettikten sonra İsmailline ulaştı”

Arslan, “Hz. İsmail (a.s) babasına şunu diyor; ey babacığım beni kurban ettiğinde beni yüzü koyu ser ki yüzümü gördüğünde belki kalbine merhamet fazla şefkat duygusu gelirse yapamasın. Yüzü koyu ser ki rahat kesebilesin. İkinci olarak ta Hz. İbrahim (a.s) İsmaillini kurban ettikten sonra İsmailline ulaştı. Bizde bu kurbanımızı verdiğimizde Allah’ın bizler için hazırladığı o mübarek rahmete ulaşmış oluyoruz. Her şeyimizi ona verdikten sonra ona ulaşabiliyoruz. Şuan da Hacda orda herkes kefene bürünmüş her şeylerinden vazgeçiyorlar. Ey rabbimiz alsana İsmaillimizi sana kurban ediyoruz. Sen bu kurbanımızı kabul et. Bu İsmaillimizi kabul et. Bizde Allahın tabiriyle biz ona büyük bir kurbanı fidye olarak verdik. Bizde bugün o fidyeyi veriyoruz hem de orda ki hacılarla birleşiyoruz. Hem de içimizde olan o sıkıntıları atmış oluyoruz. Çünkü İbrahim (a.s) kurbanını vermeden bir sıkıntı çekiyordu bizde o sıkıntıyı gidermek için bugün kurbanlarımızı veriyoruz. Allah’ın rahmetine ve faziletine ulaşmak için ve o tamahkârlığı üzerimizden atmak için kurban veriyoruz.” İfadelerini kullandı.

(Nihat Bozkurt/Muhammed Ali Ekinci - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir