• DOLAR 34.156
  • EURO 37.823
  • ALTIN 2906.726
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli haber başlıkları.

VANBASIN:

AGD Van Şubesi`nden Ayasofya`yı İbadete Açın Çağrısı:
1986 yılından bu yana Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanan Ekimin ilk haftasında, Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi, Müslümanları camileri cemaatsiz bırakmamaya davet ederken, yöneticilere de Ayasofya`yı ibadete açın çağrısında bulundu.

GAZETEVAN:

Van`da Uyuşturucu Operasyonu: Van`ın Çaldıran ilçesinde düzenlenen operasyonda 8 kilogram esrar ele geçirildi.

Van`da Mimarlık Haftası:
Mimarlık Haftası nedeniyle odada bir basın açıklaması yapan TMMOB Mimarlar Odası Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şahabettin Öztürk, maalesef güzel şeylerden söz etmek pek de mümkün olmadığını söyledi.

Avrupa Şenliği Proje Sergisi:
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı`nca, AB Eğitim ve Gençlik Programı kapsamında `Bir projem var yarın için` sloganıyla hazırlanan projeler Van`da sergilendi.

VANSESİ:

Bu Yıl 30 Milyon Yabancı Turist Ağırlayacağız
`18. Van Asya İpekyolu Ticaret ve Sanayi Tedarikçileri Fuarı`nın açılışına katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van ve bölgenin turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Bu yıl 30 milyon yabancı turist ağırlayacağız. dedi.

MEDYAVAN:

Parklar Bölge Müdürlüğü Van`a alındı
14. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Van`da kurulacak Türkiye genelinde kurulması planlanan 15 Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü`nden biri Van`a alındı.

MERKÜR HABER: YYÜ` de Arıcılık ve Bal Şenliği:
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, endemik bitki bakımından Türkiye`nin oldukça zengin bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, "Bu kaynakları dikkate aldığımızda Türkiye`de bal yetiştiriciliği aslında bu mevcut durumunun çok çok daha üstünde olması gerekir." dedi.
Murat Dalgın-Sedat Karatay-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir