• DOLAR 34.21
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2877.485
  • ...
Ameliyatsız iple kepçe kulak operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Kepçe kulak, doğumdan veya genetik sebeplerden dolayı, meydana gelen estetik bir sorun.  Büyükten küçüğe, her yaştan insanın sosyal yaşantıları içinde problemler yaşamasına, sosyal hayattan kopmasına neden olduğu bilinen kepçe kulak problemi,  oldukça basit bir operasyonla ameliyatsız çözülebiliyor.

Kepçe kulağın psikolojik açıdan yarattığı sorunları irdeleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, artık kepçe kulak ameliyatlarının tarihe karıştığını söyledi. Sorunun medikal bir ip yardımıyla çözümlenebildiğini belirten Cihantimur, “Bu teknikle klasik kepçe kulak estetiği uygulamalarından farklı olarak, hastalarımızın daha çabuk toparlandıklarını gözlemliyoruz. Operasyon süresinin oldukça kısa sürmesinden dolayı, özellikle yetişkin hastalarımızın zamanlarından çalmadan, ayrıca çocuk hastalarımızı yormadan, sıkılmalarına mahal vermeden iple kepçe kulak ameliyatını tamamlıyoruz.”dedi.

Cihantimur, “Erken yaşlardan itibaren kepçe kulak sorunuyla baş etmeye çalışan pek çok yetişkin, maalesef eksik özgüven duygusundan dolayı, bugün gerek sosyal, gerekse iş hayatlarında kendilerini tam anlamıyla ifade edemediklerinden yakınıyorlar. Yüz bölgesinin tamamlayıcı unsurları olan kulaklar eğer sorunlu bir forma sahipse, ilk etapta son derece dikkat çeken görüntüsüyle bireylerde duygusal karmaşaya ve her zaman bir adım geride kalmalarına sebep oluyor.  Oysaki 6 yaş civarında kulaklar gelişimlerinin büyük kısmını tamamlar ve bu yaştan itibaren iple kepçe kulak ameliyatı yapılabilir. Yaşınız ilerlemiş olsa dahi, ameliyatsız iple kepçe kulak operasyonuyla bu sorunun üstesinden gelebiliyorsunuz.”diye konuştu. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir