• DOLAR 34.21
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2886.896
  • ...
Mahallelinin toz çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Bahçelievler Mahallesi 1632 Sokakta oturan mahalle sakinleri, mahallelerinde doğalgaz çalışmaların ardından kumlarla kapatılan çukurların yeterince temizlenmemesi yüzünden tozdan evde kalamadıklarını belirterek, doğalgaz yetkililerine tepki gösterdi. Mahalleli, çareyi süpürgeyi eline alarak mahalleyi temizlemekte buldu.

Doğalgaz çalışması yapıldıktan sonra üstü kumla kapatılan çukurların temizliklerinin yapılmadığını ve bu yüzden oluşan tozdan rahatsız olduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden A.Hakim İçer, doğalgaz çalışanlarının yapması gerekenleri kendilerinin yaptığını belirtti.

Defalarca doğalgaz yetkililerini aramalarına rağmen kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini ileri süren İçer, “Yaklaşık 3 ay önce doğalgaz hattı çekmek için gelip sokağımızda kazı yaptılar. Çalışmalar bittikten sonra yapılması gereken temizliği yapmadılar. Sadece bizim değil diğer sokakların tümünün temizliği yapılmadı. Defalarca doğalgaz yetkililerini telefonla aradık, görüştük. Konu ile ilgileneceklerini söylediler fakat 3 aydır kimse gelip temizlik yapmadı. Bu yüzden evlerimiz tozdan, dumandan geçilmiyor. Bizler bu tozdan dolayı hasta olduk. Artık çareyi bizler sokağa çıkarak temizlik yapmada bulduk.” Diyerek tepkisini dile getirdi.

Yaşanan tozdan dolayı evlerinde nefes alamaz hale geldiklerini belirten İlhami Altun ise, sokakların yeteri düzeyde temizlenmediğini ve yetkililerden sokaklarının daha güzel bir şekilde temizliğinin yapılmasını istedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir