• DOLAR 34.291
  • EURO 37.527
  • ALTIN 2924.647
  • ...
Bursa'da kurban pazarları denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Yıldırım ilçesindeki İsabey kurban pazarlarını denetleyerek, mevcut durumu yerinde inceledi.
 


Hayvan pazarlarındaki fiziki şartların yanı sıra hayvan hastalıklarına yönelik olarak alınan tedbirler ve uygulamaları da gözlemleyen İl Müdürü  Çelik, pazarda satış yapan hayvan yetiştiricileri ile de bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve çözüme yönelik görüş ve taleplerini not etti.

Çelik’in  yaptığı kurban pazarı denetiminde İl Müdür Yrd. Mehmet Akif Şenyürek, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Serdar Kavasoğlu ile Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız da eşlik ettiler.
 


Çelik; her yıl kurban bayramında Bursa’da yaklaşık olarak 25 bin Büyükbaş ve 55 bin küçükbaş hayvanın kayıtlı olarak kesimi yapıldığını belirtti. Bu senede yurdun değişik yörelerinden Bursa’ya kurbanlık hayvan girişi olduğunu söyleyen Çelik, 2014 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ kapsamında kurban hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığında oluşturulan bir komisyonca yürütüldüğünü belirtti.

Çelik açıklamalarının devamında şu görüşlere yer verdi: “İl Müdürlüğümüzce bu komisyonun bir üyesi olarak Kurban Bayramının öncesi ve sonrasında alınacak tedbirleri uygulamaya başladık. Arefe günü ve kurban bayramı süresince İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizde nöbetçi veteriner hekimler görev yapacaktır. Vatandaşlarımızın kurbanlıklar konusunda karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak Müdürlüğümüz 2464230 nolu telefondan (112 dahiliye ulaşmak suretiyle) yardım talep edebilirler.”

Çelik, hayvan pazarlarında yürütülen çalışmalar kapsamında ise; pazara gelen kurbanlık hayvanların kontrollerinde sağlam ve sağlıklı olup, olmadığına bakıldığını, ihbarı mecburi hastalıklar yönünden hayvanların kontrollerinin yapılarak hayvandan hayvana ve insana geçebilecek zoonoz hastalıkların kontrol edildiğini, hayvanların, hayvan refahı gözetilerek satışa sunulması için gerekli şartların olup olmadığı yönünde kontrollerin yapıldığını ifade etti. (Zeki Aras –İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir