• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
2008 yılından bugüne Batman'a 42 milyon TL bütçe sunuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi tarafından yürütülen ve Batman Valiliğince desteklenen koordinatörlüğünü Araştırma Görevlisi  Betül Çoşkun’un  yapmış olduğu Sosyal Destek Programı  (SODES) kapsamında 6 aydır süren “Engelsiz Yürekler Kültür ve Sanat Merkezi Projesi” kapanışını düzenlediği etkinlikle gerçekleştirdi.

Kapanış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, 2008 yılından bugüne Batman’a SODES kapsamında sunulan bütçe rakamının 42 milyon TL olduğunu söyledi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen kapanış programına Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk’in yanı sıra bazı il yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Uluçam, engelleri kaldırmak ve engelsiz bir yaşam için projeye destek verdiklerini söyleyerek, “Devletin Üniversitemize ayırdığı bütçe dışında üniversitemizin bir kaynağı bulunmamaktadır. Üniversitemiz bu tür sosyal projelere destek sunmaktadır.  Bunu,  mütevazi bir şekilde gönül birlikteliği ile başarıyoruz. Biz gençlere bir şeyler öğrettiğimiz için mutluyuz. Devletimiz Batman’a 2008 yılından bugüne SODES kapsamında 42 milyon TL aktarmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz. Ayrıca  programa katılan aileleri, çocukları, projede görev alanları ve Proje Koordinatörlüğünü yapan Üniversitemiz Araştırma Görevlisi Betül Çoşkun’u yürekten kutluyorum. Engelsiz bir şekilde aynı kulvarda bizimle birlikte olmanızı dileriz.” diye konuştu.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen proje kapsamında çeşitli atölye gruplarında eğitim alan engelli gençler, tiyatro ve tekvando gösterisi düzenledi. El sanatları ve resim sergisi sonrası program kokteyl ile son buldu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir