• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Muş'ta kurban kesim yeri uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık hayvan alırken dikkat edilecek hususlar ve kesim yerleri hakkında vatandaşı uyardı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce yapılan açıklamada, alınacak olan kurbanlık hayvanların yaş ve sağlıklarına dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

Hayvan kesimlerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ruhsatlı Muş İl mezbahanesinde Veteriner Hekimler kontrolünde ehil kasaplar tarafından yapılacağı ifade edilen açıklamada; kurbanlıkların çevreye ve topluma zarar vermemesi için kurbanlık hayvan kesim yeri olan mezbahane ile belediye tarafından belirlenen kesim yerlerinde kesimlerin yapılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Açıklamanın devamında; “Köylerde ve kesim yeri bulunmayan yerlerde kurban sahipleri, hayvanlarını kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak kesmeli ve çevreye zarar vermemelidir. Kesinlikle cadde, sokak ortasında ve kamuya açık alanlarda kurban kesilmemelidir” denildi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir