• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
`Hükümet Saldırılara Sessiz Kalıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Hilvan İlçe Başkanı Bedih Çiftçi, parti binalarına önceki gece yapılan saldırıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

Parti binasındaki toplantıya parti üyeleri ve gönüllüleri katıldı. Yapılan açıklamayı okuyan Bedih Çiftçi, saldırıyı kınayarak, "Parti binamızın camları kırılarak fiili bir saldırı gerçekleştirildi. HÜDA PAR kurulduktan bu yana buna benzer birçok menfur olayla karşı karşıya kaldık. Toplumun birlik ve beraberliğinden, huzur ve sükûnetinden rahatsız olan kişi ve kişiler bunu kendi varlığının amaçları arasına almaya çalışmasının insan onur ve haysiyeti ile bağdaşmadığına inanıyoruz. Kendi varlığı dışında herkesi yanlış görüp etkisiz hale getirmeye çalışmak, ancak geçmiş ilkel barbar toplulukların düşebildiği bir seviyesizliktir. Bunu insanlık tarihi ve günümüz insani vasıflarla, hele hele insani hak ve özgürlüklerle tarif etmek asla mümkün değildir. Tüm STK ve siyasi partilerin bu konuda üzerlerine düşen görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz." dedi.

Saldırganla ilgili olarak da bilgi veren Çifçi, "HDP`ye yakın olduğu bilinen şahsın olayı HÜDA PAR’a tahammülsüz olduğu için yaptığını söylemesi başta ailesi olmak üzere halkımız tarafından nefretle karşılandı." ifadelerini kullandı.

Herkesin düşüncelerini paylaşma özgürlüğüne sahip olması gerektiğinin altını çizen Çiftçi, "Görüş ve düşüncesi ne olursa olsun insanın onları yayma özgürlüğüne sahip olması lazım. Altı kalın harflerle çizilen "insanlık" ailesinin onur ve haysiyetine karşı atılan her adım kısa ve uzun vadede lanet ve nefretle sahiplerine iade edilecektir. Özelde ilçemizde, genelde tüm STK ve siyasi partilerin insanlık onuruna yakışır bir şekilde tavırlarını ortaya koymaya davet ediyoruz." dedi.

Saldırılarla ilgili olarak hükümeti de eleştiren Çiftçi, "Özellikle hükümetin bu konudaki sağır sultan oyununu bırakması lazım. Bu konuda kendisine düşen sorumluluğunu yerine getirmesi için Başbakana, İçişleri Bakanına sesleniyoruz! Ne zaman Fırat`ın bu tarafında işlenen olayları göreceksiniz? Mütedeyyin insanlara ayrı muameleden bölgemiz oldukça zarar gördü. Yüzyıla yakındır tüm mütedeyyin insanlara zulüm yapıldı. Bölgemiz insanının mütedeyyinlerine karşı ayrıca Kürt oldukları için ikinci bir zulüm reva görüldü. Biz kimsenin suçunu kimseye yükleyecek kadar izanımızı kaybetmemişiz. Ancak mevzu bahis inananlar ve Müslüman Kürtler olunca Kemalizm’in ötekileştirme ayrımcılığının devam ettiğini görüyoruz. Partimiz olan HÜDA PAR`a bu güne kadar iki yüzden fazla saldırı yapılmış, ancak failleri yakalanmamış, yakalananlar hakkında da ciddi bir işlem yapılmamıştır." ifadelerini kullandı.

Son olarak kendilerine destsek verenlere teşekkür eden Çiftçi, "Bu menfur olaydan sonra, bize geçmiş olsuna gelen başta İl Başkanımıza ve tüm Hilvan halkımıza teşekkür ediyoruz. Teveccühlerinden dolayı Müslüman halkımızdan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.  (Mehmet Can Yardımcı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir