• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Adana'da fırtına sonrası 120 trafoya enerji verilemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana’da Cumartesi günü etkili olan fırtına ve yağmur sonrası yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yapan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş, 120 trafoya hala elektrik verilemediği duyurdu.

Açıklamada; Mersin, Adana ve Osmaniye illerinde 27 Eylül günü başlayan ve hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan fırtına ve yağmur nedeniyle çok sayıda okaliptüs ağacı ve çatı parçalarının elektrik şebekesinin üzerine devrilerek önemli hasarlara neden olduğu belirtildi.

Fırtına sonrası Adana genelinde 313 trafonun enerjisiz kaldığı belirtilen açıklamada, arızaların giderilmesi için çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Afet sonrası kriz masası kurulduğu ve tüm arıza ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışmaya başladığı vurgulanan açıklamada  “Arıza ekiplerimize destek olarak bölgedeki ilave ekipler de görevlendirilmiştir. Süreçte öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması adına risk unsuru iletken kopmalarına müdahale edilmiştir. Alternatif besleme kanalları devreye sokularak mümkün olan bölgelerde enerjilendirme sağlanmıştır. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon azami ölçüde sağlanmıştır. Tüm bu tedbirler sonucunda 29 Eylül 2014 tarihi itibariyle şehir merkezinde 193 trafoya daha enerji verilmiş olup enerjisiz trafo sayısı 120’ye düşürülmüştür. Enerjisiz kalan bölgelerde ise ekiplerimiz arızalara müdahale etmekte olup, en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.”denildi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir