• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...

BURSA – TÜİK tarafından açıklanan Ağustos ayı konut satış verilerini değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkan Yardımcısı Sertaç Karaalp, “Bursa, Ağustos ayındaki konut satışları artış oranında İstanbul, Ankara ve İzmir’i geride bırakmıştır” dedi.

Sadece Ağustos ayı itibariyle Bursa’da 3 bin 658 konut satışın gerçekleştiğini ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27.3’lük artış görüldüğünü ifade eden Karaalp, “Bursa’daki konut satışı artış oranı ülke ortalamasının 2 puan daha üzerinde. Önümüzdeki aylarda konut satışları daha da iyi olacak. Çünkü 2013’ün stokları şu anda eritiliyor, haliyle hazır dairelerin hepsi satılıyor” dedi.

Bu yılın ilk 8 ayında Bursa’da 26 bin konut satıldığına dikkat çeken ve konut satışlarındaki artışın tapu işlemlerindeki yoğunluktan da belli olduğunuz sözlerine ekleyen Karaalp, 2015’in ortasında konuş satışlarındaki artışın yüzde 40’ları bulacağını ifade etti.

Türkiye’de konut fazlasının olmadığını dile getiren Karaalp, “Artık kimse gecekondu yapmıyor. Hem yıkım riski var, hem nakit para vermesi gerekiyor, hem de maliyetlerde artış söz konusu.  Onun için artık gecekondu bir daireyi 70-80 bin liraya mal edeceğine konut kredisinden de faydalanmak suretiyle 120-130 bin liraya bitmiş daire alıyor. Hem de 120 aya kadar uzayan vadelerle kredi kullanabiliyor. Onun için Bursa’da önümüzdeki dönemde konut satışlarında daha da artış göreceğiz” dedi.

İMSİAD Başkan Yardımcısı Sertaç Karaalp açıklamasının devamında, Bursa’ya yönelik yaşanan nitelikli göç ile birlikte, bilhassa İstanbul-Bursa-İzmir Otobanı’nın Bursa’nın cazibesini daha da arttıracağını ve bu nedenle Bursa’da konuta olan talebin sürekli arttığına dikkat çekti.(Zeki Aras – İLKHA)