• DOLAR 34.189
  • EURO 38.323
  • ALTIN 2902.417
  • ...
Osmaniye`de Başörtü Yasağı Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Türkiye`nin birçok yerinde ilköğretim öğrencileri başörtüsüyle okula girebilmesine rağmen, Osmaniye`de hem milli eğitim müdürlüğü hem de okul yönetimleri başörtü yasağını sürdürüyor. Başörtülü öğrencileri derse almayan okullara yenileri ekleniyor.

Yaklaşık iki haftadan beri başörtüleriyle okumak isteyen ilköğretim öğrencileri, okula alınmayarak eğitim hakları engelleniyor. Öğrenci velileri bütün hukuki girişimlerine rağmen şu ana kadar bir sonuç alamadılar.

Bu Nasıl Hukuk Devleti
Konuyla ilgili görüştüğümüz öğrenci velileri, `Hükümet her alanda haktan hukuktan dem vuruyor. Türkiye`nin hukuk devleti olduğunu iddia ediyor. Bu nasıl hukuk devleti? Okul yönetimleri verdiğimiz dilekçeyi bile işleme koymuyor. Dilekçelere dahi cevap vermeyen okul yönetimlerine devlet neden para veriyor. Onları okullara korkuluk olarak mı diktiler? Diye sorarak, hükümetin konuyla ilgilenmesini istediler.

Yasakçı Okullara Mimar Sinan Okulu da Eklendi
Daha önce Yavuz Selim, Yalım Erez, Ertuğrul Gazi ilköğretim okullarında devam eden yasağa Mimar Sinan İlköğretim Okulu da eklendi.

Okulların açılmasıyla beraber okuluna başörtüsüyle giden Sümeyye Alakuş, iddiaya göre İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okula gönderdiği talimatla derse alınmadı.

Konu hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade eden öğrenci velisi Abdülkadir Alakuş, `Bu yasak sadece beyinlerde var. Kanunlarda yasak diye bir şey söz konusu değil. Kızım daha önce okula başörtüsüyle gidebiliyorken bu gün ne oldu da okula girmesine izin verilmiyor?" diye sordu.

Yarın Kitlesel Basın Açıklaması Yapılacak
Konuyla ilgili yarın Cuma namazından sonra Yavuz Selim ilköğretim okulu önünde kitlesel basın açıklaması düzenleyeceklerini belirten Alakuş, hükümetin bir an önce bu konuya el atması gerektiğini ifade etti.

Nurullah Sak - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir