• DOLAR 32.282
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2403.495
  • ...
SEU'da Yüksek Lisans eğitimi başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - YÖK Genel Kurulunun onay vermesinden sonra Selahaddin Eyyubi (SEU) üniversitesi, İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanlarında vereceği Yüksek Lisans eğitimi Kurban Bayramı sonrası başlayacak.

Eğitimlerin, alanlarında yetkin 3 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent tarafından verileceği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, bilgi çağında insanı bir adım öne taşıyan temel unsurun sürekli öğrenme yeteneği olduğunu vurguladı.

Prof. Doğan, “Araştırmalar, bilgi çağında bir işte çalışıyor olmanın sürekli öğrenmeye bağlı olduğunu gösteriyor. Bu durumda iş hayatına atıldıktan sonra ihtiyaç duyulan alan eğitim ihtiyacı genellikle iş idaresi alanındaki yüksek lisans eğitimleriyle dolduruluyor.” dedi.

Başta Amerika olmak üzere gelişmiş batı ülkelerinde İşletme alanında Yüksek Lisans yapmanın büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Rektör Doğan, şöyle konuştu.

“Yüksek Lisans, bir profesyonelin yaptığı işi daha iyi yapmasına imkân veren, iş değiştirme durumunda özgeçmişi üzerinde pozitif bir etki oluşturan önemli bir eğitimdir. Üniversitemizde bu perspektifle İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında Yüksek Lisans eğitimi vermeyi kararlaştırmıştır. Bu programlarda, organizasyonun sahip oldukları insan kaynaklarını, mali kaynaklarını, malzeme ve fiziki kaynaklarını etkin yönetmek için dersler verilecektir.”

YÖK Genel Kurulu onayının ardından Yüksek Lisans öğrencilerinin kesin kayıtlar için SEU’ye gelmeye başladığı belirtildi. Kayıtların hafta içi de devam edeceği ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir