• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`HÜDA PAR Program Tanıtım Buluşmaları` Semineri Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından, partinin tanıtımını yapmak ve partilileri bilgilendirmek amacıyla, ‘HÜDA PAR Program Tanıtım Buluşmaları’ adı altında düzenlenen tanıtım seminerlerinin ilki düzenlendi.

Özel bir düğün salonunda düzenlenen seminere, HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, HÜDA PAR Genel Kurul Üyesi Hasan Aşkın, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve partililer katıldı.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde, HÜDA PAR’ın iktisadi ve sosyal politikaları anlatıldı.

“Kuran ve sünnet esasları üzerine çalışmaya devam edeceğiz”

Seminerin açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, parti programlarında Kuran ve sünneti esas aldıklarını söyledi. Tanrıkulu, “Bu programları üç ayda bir olmak üzere sizleri bilgilendirmek için düzenliyoruz. Programların faydalı olacağına inandığımız için sizi ve çevrenizdekileri bilgilendirmeye çalışacağız. Parti programımızı açıkladığımız ilk gün Kuran ve sünneti esas alacağımızı söylemiştik. Bu esaslar üzerine çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

HÜDA PAR’ın sosyal politikaları hakkında bilgilendirme yapan HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, parti olarak kaliteli politikalara sahip olduklarını dile getirdi.

“Kaliteli parti programına sahibiz”

Parti programlarını diğer insanlara aktarabilmenin önemine değinen Cens, “Biz, insanları partimiz hakkında ikna etmeye çalışacağız. İnsanlar, parti programımızı okuyup anlarsa bize geleceklerdir. Programımız İslam’ın dünya görüşünün yansımasıdır. Biz, çok kaliteli parti programına sahibiz. Kaliteli olan her şey taklit edilir. Eğer biz, bugün taklit ediliyorsak bu kalitemize işarettir. İslam bilinmediği için Müslümanlar, din düşmanlarına oy veriyor. Bu nedenle partimizi iyi tanıtmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Partinin iktisadi politikaları hakkında konuşan HÜDA PAR Genel Kurul Üyesi Hasan Aşkın ise, iktisadi programlarını bin 400 yıl önceki İslam esaslarına göre hazırladıklarını söyledi.

“HÜDA PAR olarak israfa ve faize karşıyız”

HÜDA PAR’ın iktisadi anlamda israfa karşı çıktığını ve faiz anlayışını kabullenmediğini kaydeden Aşkın, “HÜDA PAR’ı diğer siyasi partilerden ayıran en temel özellik, İslam’a uygun olmasıdır. Biz, darlığa düştüğümüzde şükrediyoruz, bolluğa eriştiğimizde ise israf etmiyoruz. Ekonomik politikalarımızın en önemli özelliklerinden biri israfa karşı olmamızdır. Faizsiz bir ekonominin olmasını istiyoruz. HÜDA PAR olarak israfa ve faize karşıyız. Devletin asgari ücret uygulamasını değiştirmesini, fakirlerin zaruri ihtiyaçlarını karşılamasını istiyoruz. İşsizlik ortadan kaldırılmalıdır. Evlenme çağına gelen ve maddi imkânı olmayan her gencin devlet tarafından evlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadınların çalışmasına karşı değiliz. Kadın, gücü nispetinde çalışmalıdır. Devlet halkı için yaşamalıdır. Anlattıklarımızı önce biz bilmeli sonra da başkalarına bildirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Seminer, partililerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi. (Hamza Adiyaman/M.Zeki Aygur-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir