• DOLAR 34.198
  • EURO 38.18
  • ALTIN 2920.412
  • ...
SP`li Gençler: `İmam Hatip`te İkili Öğretim Faciadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Başaran Milli Eğitim Müdürlüğü`nün İmam Hatip Lisesi`nde uyguladığı ikili öğretim sistemine geçmesi konusunda yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Başaran, "Batman İmam Hatip Lisesi`nde ikili (sabahçı-öğlenci) eğitim öğretime geçilmesi bizim için bir faciadır. Bu uygulamadan derhal vazgeçilmelidir. Yıllardır sistemin uyguladığı katmerli zulmün altında inim inim inleyen İmam Hatip Liselileri bu kez Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü inletmiştir" ifadelerini kullandı.

 

28 Şubat sürecinin en fazla mağdur ettiği ve katsayı zulmüyle kapanma ile karşı karşıya gelen İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin başarısının engellendiğini ve katsayı zulmünün azalmasından sonra velilerden yoğun bir talep gördüğünü belirten Başarak, yetkililerin yığılmaları önlemek yerine başarı seviyesini düşürecek bir uygulamaya imza attıklarını söyledi. Başaran, "Ahlak ve maneviyatın temel prensip edildiği bu eğitim yuvalarına yapılan haksızlığın sona erdirilmesini istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü`nün vermiş olduğu yanlış kararları ve siyasilerin konuya ilgisizliği yüzünden İmam Hatip Lisesi öğrencileri mağdur ediliyorlar" dedi.

 

Şu an binin üzerinde öğrencisi olan 50`ye yakın öğretmenin görev yaptığı Batman İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, toplu taşımanın olmadığı, yemekhanesinin yetersiz olduğu, ibadethanesi bulunmayan bir okula yönlendirildiklerini kaydeden Başaran, "Okul inşaatlarının yükseldiği ilimizde İmam Hatip Lisesi`ne yer tahsisinde bulunulmaması ve sürekli bürokratik engeller çıkarılması bizce çok manidardır. Milli Eğitimi insaflı ve vicdanlı olmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Veysi Demir - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir