• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Araç Sahipleri Dikkat! Son Tarih 31 Aralık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Araç muayenesini süresinde yaptırmamış olanların, 31 Aralık 2014`e kadar araç muayenelerini yaptırmaları halinde, gecikilen her ay için alınan yüzde 5 fazla yerine, kanunun yayımlandığı tarih olan 11 Eylül`e kadar Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranı, kanunun yayımı sonrası ise yüzde 1 fazla ücret alınacak.

İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun`un 79. maddesinin Uygulanmasına Dair Tebliğ (Araç Muayenelerine Dair), Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Karayolları Trafik Kanunu uyarınca araç muayenesini süresinde yaptırmamış olanların 31 Aralık 2014`e (bu tarih dahil) kadar araç muayenelerini yaptırmaları gerekiyor. Muayene süresi geçirilen her ay için tahsili gereken yüzde 5 fazla yerine, kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları, kanunun yayımlandığı tarih olan 11 Eylül 2014`ten araç muayenelerinin yapıldığı tarihe kadar her ay ve kesri için aylık yüzde 1 oranı esas alınarak hesaplanacak tutarı ödemeleri şartıyla alınması gereken yüzde 5 fazlanın tahsilinden vazgeçilecek.

Yapılandırma kapsamına, kanunun yayımlandığı 11 Eylül itibariyle zorunlu araç muayenesi yaptırılması gerektiği halde muayeneleri süresinde yaptırılmamış olan araçlar girecek.

Tebliğde, yüzde 5 fazla yerine hesaplanacak tutar, formül ve örneklerle açıklandı.

Yapılandırma kapsamında olup, araçlarının muayenesini 1 Ocak 2015`ten (bu tarih dahil) sonra yaptıranlardan gecikilen her ay ve kesri için yüzde 5 fazla tahsil edilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir