Sondaj Mezunları: `Haksızlığı Giderin`
Batman Üniversitesi MYO sondaj teknolojisi bölümü mezunları, TPAO Bölge Müdürlüğü`ne 23`ü sondajla ilgili toplam 26 işçinin alınacağını ancak TPAO`nun Türkiye İş Kurumu İş Kur`a ortaöğretim, lise ve meslek lisesi çıkışlı olma şartlarını getirdiğini ve bu durumdan mağdur olduklarını ve düzeltilmesi gerektiğini belirttiler.
BATMAN - Batman Üniversitesi MYO sondaj teknolojisi bölümü mezunları, TPAO`nun sondaj işçileri alımıyla ilgili tavrından muzdarip.
Ajansımıza açıklama yapan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen bir grup MYO sondaj teknolojisi mezunu, TPAO Bölge Müdürlüğü`ne 23`ü sondajla ilgili toplam 26 işçinin alınacağını ancak TPAO`nun Türkiye İş Kurumu İş Kur`a ortaöğretim, lise ve meslek lisesi çıkışlı olma şartlarını getirdiğini ve bu durumdan mağdur olduklarını ve düzeltilmesi gerektiğini belirttiler.
Bu işin ön lisans eğitimini alıp stajını yapan gençler TPAO ve konuyla ilgilemeyen Batman Üniversitesi`ne tepki göstererek "Biz niye okuduk bizim mesleğimiz sondaj ancak iş başvurusuna biz değil de niye ortaöğretim düzeyinde olanlar alınıyor." dediler.
Bu durumdan dolayı kafalarında soru işaretleri oluştuğunu belirten mezunlar, "Acaba önceden işe alınacaklar belirlendi de, onların durumlarına göre mi kriter belirleniyor." diye sordular.
Batman Üniversitesi Neden Sessiz?
MYO sondaj teknolojisi mezunları, Batman Üniversitesi`nde yılda en az 60 öğrencinin sondajdan mezun olduğunu ve bu kişilerin iş sahası olan TPAO`ya alınmayacaksa nereye alınacaklarını ve bu bölümün neden açık tutulduğunu belirterek, "Diplomamız evdeki süs mü olacak?"diye tepki gösterdiler.
Batman Üniversitesi`nin de bu konuda hiçbir teşebbüste bulunmadığını ve sondaj bölümü öğrencileri için bir kez olsun TPAO, TPIC veya diğer firmalarla görüşme yapmadıklarını dile getiren mezunlar, "Kurumlar arasında büyük bir kopukluk var öğrenciler için üniversite ve TPAO, TPIC irtibat halinde olması çok önemli" ifadelerini kullandılar.
TPAO`nun açtığı 26 kişilik kadroya ikametgâh adresinin Batman ve ilçelerinin olma şartı getirildiğini ancak bunun pratikte bir işe yaramadığını belirten mezunlar, "Başvuru zamanı ülkenin her yerinden gelip ikametgâhlarını Batmana taşıyıp başvuru yapıyorlar. Batman`lı olanlar haksızlığa uğruyor." Şeklinde konuştular.
Veysi Demir-İLKHA