• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Mardin`deki Yuva Çocukları Camileri Gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yuva çocuklarına camileri gezdirdi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Mardin Musa Cihaner Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu`nda kalan çocukları Latifiye Camii`ni gezdirerek, camiler ve din görevlileri hakkında bilgi verdi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında `Çocuk ve Cami Buluşması` teması ile yurt çocuklarına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Müftü Dursun Ali Çoşkun, camiler herkesi bünyesinde toplayan mekânlar olduğunu söyledi.

Çoşkun, "Camilerimiz dua ve ibadetlerimizin topluca Allah`a arz edildiği, gönüllerin huzur bulduğu, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, birlik ve beraberliğimizin temininde vazgeçilmez, kutsal mekânlarımızdır. Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası `Çocuklar ve Cami` teması altında kutlamaktayız. Bizler de ilimizde bulunan Musa Cihaner Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu`nda kalan çocuklarımıza böyle bir etkinlik düzenlenmek istedik. Geleceğin büyükleri olacak olan çocuklarımızın Yüce Yaratıcı ile sağlıklı bağlantı kurmalarına yardımcı olmak, onlara milli birlik ve beraberlik şuuru aşılamak, ibadettin huzurunu keşfetmelerini ve değerlerimizi öğrenmelerini sağlamayı amaçladık."dedi

Mardin`deki camiler tarihi bir özelliğe sahip olduğunu vurgulayan Çoşkun, "Latifiye Camii Selimiye ve Sultan Ahmet Camii`nden daha önce yapılmış. 1314`te Artukoğulları`ndan Melik Salih ve Melik Muzaffer`in adamlarından Abdullatif Bin Abdullah tarafından yaptırılmıştır. Minaresi Mısır Valisi Muhammet Ziya Tayyar Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Sultan Avis ve Melik Mansur burada yatmaktadır." şeklinde konuştu

Mardin Musa Cihaner Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Mehmet Akın da yetkililere teşekkür ederek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle organize edilen geziye katılmaktan son derece memnun kaldıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından çocuklara giyecek ve kitap hediye edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir