• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
`Yasakçı Zihniyet Bazı Okullara Kök Salmış`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tesettür Seferberliği Platformu Başkanı Salih Demir, bir çok ilköğretim okulunda başörtüsü sorunun çözüldüğünü ancak bazı okullarda yasakçı zihniyete sahip okul yöneticilerinin yasakçı uygulamalarına hala devam ettiğini söyledi.

"Bir Çok Bölgede Sorun Çözülmüş Durumda"
Bir çok okulda yapılan girişimler neticesinde sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü belirten TESSEP Başkanı Salih Demir, okulların açılması ile birlikte, inançlarından dolayı bir çok kız öğrencinin eğitimlerine başörtüsü ile devam etme kararı aldığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: "Bu yüzden bir çok kız öğrenci bir çok il ve ilçede okul idaresinin yasakçı tutumuna maruz bırakıldılar. Yasalara aykırı olarak öğrencileri okula almayıp eğitimlerine mani olmaya çalıştılar. Sorunların olduğu bölgelerde, okul yönetimleri ve yetkililer ile yapılan görüşmelerde bu sorunların büyük çoğunluğu çözüme kavuşmuştur."

"Yasakçı Zihniyet Bazı Okullara Kök Salmış"
Bazı okullara `yasakçı zihniyetin` kök saldığını belirten Demir, "Bir çok okulda sorun kalmazken, bazı bölgelerdeki okullarda ise keyfi muamele ile yasak devam etmektedir. Bu okullarda okul yönetimi gereken prosedürü uygulamayıp keyfi davranışlar ile bu kız çocuklarının eğitimlerine mani olurken, polis, MEB ve yerel yöneticiler buna seyirci kalmaktadırlar. Osmaniye, Adana ve Gaziantep`te ki durum buna örnektir. Buralarda yasakçı zihniyet kız çocuklarını okula almamakla birlikte, öğrencilerine ve velilerine hakaretler yapılmakta. Velilerin şikayetçi olmaları durumunda ise, yasal işlem başlatması gereken polis, anlaşılmayan bir tavır ile velileri kapı dışarı etmektedir. Osmaniye ve Gaziantep`te Okul Yönetimi Milli Eğitim Müdürlüğü ve Polis`in ortak yasakçı zihniyeti ile yaşanan durum gerçekten oldukça vahimdir" ifadelerini kullandı.

Osmaniye`de Kitlesel Basın Açıklaması Yapılacak
Yasakçı yönetimler hakkında işlem yapılmasını talep ettikleri ifade eden Demir, "TESSEP olarak çözüme kavuşması için, keyfi yasağın devam ettiği yerlerden olan Osmaniye`de yapacağımız kitlesel basın açıklaması ile olayı kınayacağız." dedi.

"Herkesi İzana ve Sağduyuya Davet Ediyoruz"
Yasakçı zihniyet ile hiçbir yere varılamayacağını belirten Demir açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Yasakçı anlayış ile hiçbir yere varılamaz, aksine gerisin geriye gidilir. Bu öğrenciler, ahlak dışı, hukuk dışı bir tutum sergilemiyorlar, bu yüzden bu öğrencilere de hukuk dışı ve ahlak dışı bir tutum sergilenmesi utanç ve kaygı vericidir. Yasakçı bir tutum, çözüm değil sorun ve karmaşıklık doğurur. Şimdiye kadar bir çok okulda bu sorun vardı. Ama yasal prosedürün uygulanması ile bu sorun çözüme kavuşmuştur. Ama yasakçı zihniyetin kök saldığı yerlerde ise maalesef sorunlar çıkmakta, ve bu insanlar eğitimlerinde mahrum bırakılmaktadır. Bu yüzden bu tür durumların yaşanmaması için yöneticiler dahil ve herkesi, anlayış,izan,sağduyu ve çözümcül olmaya davet ediyoruz."
Halil Gültekin-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir