• DOLAR 32.251
  • EURO 35.213
  • ALTIN 2468.064
  • ...
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Sağlık Sen Batman Şubesi, sağlık personeline yönelik şiddet olaylarını kınayan bir basın açıklaması yaptı. Batman Bölge Devlet Hastanesi önünde saat 12.30’da toplanan Sağlık Sen yönetici ve üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven okudu. Seven, “Gerek Sendikamız gerekse de diğer ilgili sivil toplum kuruluşları ve üst düzey Bakanlık yetkilileri sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını kınamakta ve sona ermesi temennisinde bulunmaktadır.” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadıklarını ifade eden Seven, “Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak sağlıkta yaşanan ve artık tahammül edilemez boyutlara ulaşan, cefakâr sağlık çalışanlarının canına kast eden şiddet olaylarını gündeme getiriyor, kınıyor, protesto ediyor ve yetkililerden gerekli önlemleri almaları için uyarılarda bulunuyoruz. Ancak görüyor ve üzülerek belirtiyoruz ki bu çağrılarımız sonuçsuz kalıyor, gerçek manada sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlayacak, güvenli bir şekilde işlerini yapmalarını temin edecek önlemler alınmıyor. Neredeyse her gün vatandaşlarımızın sağlığı ve mutluluğu için cansiperane bir gayretle hizmet veren sağlık çalışanları hakarete maruz kalıyor, tehdit ediliyor, darp ediliyor ve canlarına kast ediliyor.” şeklinde konuştu.

“Silahlı çatışmaların ortasında savunmasız kalıyoruz”
Güvenlikle ilgili tedbirleri alması gereken tüm yetkililere seslenen Seven, “Sağlıkçıların canı çok mu ucuz ki hiçbir önlem alınmıyor. Silahlı çatışmanın olduğu ve hastaneye yaralıların getirildiği bilinmesine ve ilimizde daha önce de husumetli olan aileler gerek birbirlerine ve gerekse de sağlık çalışanlarına saldırıda bulunduğu bilinmesine rağmen neden gerekli güvenlik tedbirleri alınmadı? Neden sağlık çalışanları silahlı çatışmanın ortasında savunmasız bırakıldı?” diye sordu.


Seven son olarak, “Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak, buradan tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz; Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sona erdirecek adımları artık hızlı bir şekilde atın ve sağlık çalışanlarının hayati endişelerini giderin. Sağlık personelinin can güvenliğini sağlayacak tedbirlerin alınmasını ivedilikle yerine getirin. Unutmayın bir gün siz ve yakınlarınızda bu hizmete muhtaç olabilir ancak ne doktor ne personel bulamayabilirsiniz.” dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir