• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Gazze`de Sağlık Hizmetleri Durma Noktasına Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: israil`in ablukası altındaki Gazze`de 51 gün süren saldırıların ardından ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği sebebiyle sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Ebu`r Rıyş, Gazze`de düzenlediği basın toplantısında, Fetih ve Hamas`ın arasında imzalanan milli mutabakat çerçevesinde kurulan Filistin Uzlaşı Hükümeti`ni, Gazze`de sorumluluğu üstlenmeye ve sağlık sektörünü çöküşten kurtarmaya çağırdı.

Bakanlığın büyük oranda ilaç sıkıntısı çektiğini kaydeden Ebu`r Rıyş, uyarıda bulunarak "Bakanlığımız bugünlerde kendisine sahip çıkacak bir hükümetin eksikliğini yaşıyor. Bakanlığın, Filistinlilere daha iyi sağlık hizmeti vermesi için siyasi çekişmelerden uzak tutulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlaç stoklarının yüzde 38.5`i tükendi

Sağlık Bakanlığına bağlı Eczacılık Dairesi Genel Müdürü Eşref Ebu Mehadi de Gazze`deki hastanelerde ilaç sıkıntısının sektörü çalışamaz hale getirdiğini kaydederek stoklardaki ilacın yüzde 38.5`inin tükendiğini dile getirdi.

Onkolojik hastalıkların tedavisinde kullanılan 30 çeşit ilacın tamamen tükendiğini vurgulayan Mehadi, Gazze`de ilaç sektörünün yıllık 40 milyon dolara ihtiyaç duyduğunu aktardı.

Temizlik işçilerinden 3 günlük grev

Öte yandan, Gazze`deki hastanelerde çalışan temizlik işçilerinin 6 aydır maaş alamadıkları için yarından itibaren greve başlayacağı bildirildi.

Temizlik Şirketleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, hastanelerde temizlik işçisi olarak çalışan 700 kişinin yarından itibaren 3 gün boyunca iş bırakacağı duyuruldu. İşçilerin, 6 aydan bu yana Sağlık Bakanlığından ücretlerini alamadıkları ifade edildi.

Fetih ve Hamas 23 Nisan Çarşamba ayrılığa son vererek, milli mutabakat anlaşması imzalamış, 2 Haziran`da Rami el-Hamdallah başbakanlığında Filistin Uzlaşı Hükümeti kurulmuştu. Ancak Gazze`deki bakanlıklar, uzlaşı hükümetini bölgenin sorumluluğunu resmen üstlenmemekle suçluyor.  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir