• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
İşte 2014 Türkiye Geneli Kurbanlık Fiyatları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Kurban Bayramı`nda mevcut kurbanlık büyükbaş hayvan sayısının bir milyon 300 bin, küçükbaş hayvan sayısının ise 3 milyon 500 bin civarında olduğunu söyledi. Kayhan," Biz kurban öncesi bir ithalata izin vermiyoruz." dedi. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü`nde (TİGEM) kurbanlık hayvan sayısının son durumuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Kurban Bayramı öncesinde bir ithalata izin vermeyeceklerini belirtti. Kayhan, "Biz kurban öncesi bir ithalata zaten izin vermiyoruz. Çünkü Türkiye`de bizim yaptığımızı değerlendirmelerde, veri toplamalarında geçmiş yıllarındaki kurban kesimleriyle mukayese ettiğimizde şuan ki potansiyelimizin, muhtemel talebin çok çok üzerinde olduğunu biliyoruz. Geçen sene de biz kurbanlık ithalatına müsaade etmedik ancak bir önceki sene sadece Trakya Bölgesi şaptan ari olduğu için Anadolu`dan Trakya`ya hayvan nakline izin vermediğimizi için Trakya`daki kurban kesecek vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak için 2010-11-12 yıllarında yurt dışından çok az bir ithalatla talep karşılandı." dedi.

Kurbanlıkların canlı kilo fiyatı 12-12,50 TL civarında

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, kurbanlıkların kilogram fiyatını 12-12,5 lira olarak açıkladı. Temel, geçen sene fiyatların 11 TL olduğunu da ifade etti. Kurban Bayramı, kurbanlık fiyatlarının yanında miktarlarını da tartışmaya açtı. Temel, bütün Türkiye`de olduğu gibi Ankara`da da kurban yönünden bir sıkıntının söz konusu olmadığını belirtti. Muhsin Temel, Ankara`da hayvan sayısında önemli artışlar yaşandığını ifade ederek, "Özellikle son beş yıl içerisinde küçükbaş hayvan sayısında yüzde 50`ye yakın, büyükbaş hayvan sayısında da yüzde 35 artış var. Şu anda Ankara`da 294 bin büyükbaş, 950 bin de küçükbaş hayvan var. Yeteri kadar hayvanımız var. Vatandaşlarımız kurban konusunda bir sıkıntı yaşamayacak." dedi. Kurban Hizmetleri Komisyonu`nun toplanarak gerekli kararları aldığını; belediye, emniyet, jandarma ve ilçe tarım müdürlüklerinin Kurban Bayramı süresince koordineli bir şekilde çalışmaları yürüteceklerini vurgulayan Temel, şunları söyledi: "Ankara`ya giriş çıkışlarda kontrol noktaları oluşturduk. İlçelerde kurban satış ve kesim noktaları belirlendi. Şu an itibariyle 55 kurban satış yerimiz, 120`nin üzerinde de kesim yerimiz var. İlçe müdürlüklerimizde veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerinden oluşan araçlı 30 ekip kurduk. Ekiplerimiz hazır kıta beklemektedir. Ankara`da İnşallah hiçbir problem yaşamadan Kurban Bayramı`nı eda edeceğiz. Bu konuda bütün tedbirlerimizi aldık."

Osmaniye`de kurbanlık fiyatları belirlendi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Osmaniye Belediye başkanlığında kurulan komisyonca kurbanlık hayvanların satış fiyatları belirlendi. Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile kurban bayramı öncesi komisyonun aldığı kararlar ile ilgili bilgi verildi. Komisyonun aldığı karara göre kurbanlık hayvanların kilogram fiyatı şu şekilde belirlendi; Küçükbaş hayvanlar için mor, kangal ve Van beyazı koyun için 12 TL, sarıbaş koyun ve keçi için 13 TL, merinos koyun için 14 TL; büyükbaş hayvanlar için tosun 12 TL, düve 11 TL ve kısır inek ise 10 TL olarak açıklandı.

Adana`da kurbanlık canlı hayvan fiyatları belirlendi

Adana`da bu yıl satışı yapılacak kurbanlık canlı hayvan fiyatları belirlendi. Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, "Adana`da bu yıl kurbanlık küçükbaş koyunun kilo fiyatı 13 lira, küçükbaş keçinin kilo fiyatı 12 lira, küçükbaş tekenin kilo fiyatı 12 lira, büyükbaş tosunun kilo fiyatı 11 lira, büyükbaş düvenin kilo fiyatı da 10 lira olarak belirlendi." dedi. Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Çukurova, Sarıçam, Seyhan, Yüreğir İlçe Belediyesi Yetkilileri ve Koyun ve Keçi Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birlik Başkanı Murat Şen ile yaptıkları toplantıda, bu yıl kurban bayramı nedeniyle satışa sunulacak canlı hayvanların kilo fiyatını tespit ettiklerini bildirdi. Kurban Bayramı süresince yapılacak kurban kesimlerinin belediyeler tarafından gösterilecek kesimhanelerde yapılması gerektiğini kaydeden Yağmur, bu durumun denetleneceğini, kurban kesenlerin Kasaplar Esnaf Odası`nca verilen tanıtım kartı taşımamaları halinde, kesene ve kestirene kanuni işlem yapılacağını ifade etti. Yağmur, vatandaşların mağdur olmamak için kurbanlıklarını resmi belgeli kasaplara yaptırmalarını istedi. Yağmur, bu arada mahalle aralarında bulunan kıyma makinelerinin kasaplar dışında kullanımının yasak olduğunu, tespit halinde suç duyurusunda bulunarak, toplattıracaklarını duyurdu.

Sivas’ta kurbanlık fiyatları yüzde 15 zamlandı

Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Kurban Bayramı için yeterince hayvan stoku bulunduğunu belirterek, Türkiye`de et fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 20 artmış olmasına rağmen kurbanlık fiyatlarında yüzde 15 artış uygulayacaklarını açıkladı. Kurbanlık hayvan stokunda bir sıkıntının olmadığını belirten Başkan Hastaoğlu şöyle devam etti: "Her sene Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıkların sayısı ve fiyatları konusunda değişik açıklamalar yapılmaktadır. Canlı hayvan yetiştiriciliğinde ön sıralarda olan ilimizde yeterli sayıda kurbanlık hayvan bulunmaktadır. Türkiye`de et fiyatları geçen yıla göre yüzde 20 artmış olmasına rağmen bizler kurban fiyatlarına yüzde 15 artış uygulayacağız. Büyükbaşta fiyat 3 bin ile 10 bin TL arasında, küçükbaşta ise 500 TL ile 1000 TL arasında olacağı öngörülüyor." Hastaoğlu, canlı kurbanlık kg fiyatlarını tosun 14, düve 13, inek 12, dişi koyun 11, erkek koyun ise 12 lira olarak açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir