• DOLAR 32.483
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2447.484
  • ...

BURSA - Mobilya ve inşaat sektörlerinde faaliyette bulunan işadamlarından oluşan İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD), Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV) aracılığıyla Bosna Hersek’teki mobilya, kereste ve inşaat sektöründeki fırsatları yerinde inceleyecek.

Bosna Hersek’e  gidecek genç işadamları, ilk gün Türkiye Cumhuriyeti Sarayevo Büyükelçiliği ziyareti ile Bosna Hersek Ekonomi Bakanlığı’ndaki toplantıya katılacak.

İGİAD’ın Bosna Hersek temasları kapsamında işadamları daha sonraki günlerde de Bosna Hersek Yatırım Teşvik Ajansı yetkilileri ile yapılacak toplantıdan sonra Bosna Hersek Dış Ticaret Odasında oda yetkilileri ile görüşecek. İşadamları ayrıca ikili iş görüşmeleri, firma ziyaretleri ve saha gezilerinde bulunacak.

Bosna, Avrupa’nın en büyük mobilya üreticisi
Savaş öncesi dönemde İtalya’dan sonra Avrupa’nın en büyük mobilya üreticisi konumundaki Bosna Hersek, 27 milyon 98 bin dönümlük orman alanı ile birlikte hammadde zenginliği, kalifiye işgücü gibi unsurlarla mobilya sektöründeki tüm aksesuarların üretimi bakımından önemli bir üretim merkezi konumunda.
Bosna Hersek’teki mobilya ihracatı seneden seneye artış gösterirken, 2013 yılındaki artış ise yüzde 9,2 seviyelerinde gerçekleşti. (Sezer Özer-İLKHA)